Ciorba de ied

de Rocsi in Ciorbe, 8 Iun 2013 | 12718 vizualizari

 

Mai aveam doua oase in congelator de ied si am zis sa le scot la dezghetat pentru o ciorbita. Ma bucur mult ca alor mei le-a placut mult, era plina de verdeturi, legume proaspete deci plina de savoare. Mama zicea ca parca nici nu are gust de ied asa buna a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 2 oase de ied
  • 1 ceapa
  • 3-4 cozi de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • leustean verde
  • 200 gr rosii in suc propriu
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1 cana bors
  • 1 mana taitei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ied:

Spalam oasele bine sub jetul de apa calda.
Intr-o oala punem cam 6 litri de apa, dam drumul oaselor si spumam atunci cand este necesar.
Acoperim cu un capac si le lasam sa fiarba cam 30 de minute dupa ce spumam.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Cozile de ceapa le spalam si le taiem rondele.
Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Patrunjelul il tocam marunt, iar jumatatile de ardei le facem cubulete.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute punem toate legumele pregatite mai sus, condimentam cu sare, piper si boia de ardei dulce .
Mararul si leusteanul verde il tocam marunt.
Rosiile le punem in recipientul cu cutit de la mixerul vertical, adaugam busuiocul si le zdrobim.

Borsul il turnam intr-un ibirc si il punem pe foc pana da in clocot.
Cand este bine patrunsa carnea de pe oase, punem rosiile zdrobite, iar peste alte 10 minute borsul fierbinte.
Mai lasam sa dea 2-3 clocote, dam drumul la taitei si lasam sa mai fiarba pana sunt si acestia bine fierti.
Inchidem aragazul, presaram mararul si leusteanul tocat dreasupra si lasam ciorba acoperita 5 minute.
V-am lasat si smantana asa ca va urez pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de ied-0
Ciorba de ied-1
Ciorba de ied-2
Ciorba de ied-3
Ciorba de ied-4
Ciorba de ied-5
Ciorba de ied-6

COMENTARII (34)

Rocsi

Rocsi 1

08.12.2013, 20:35

Krysty

Bya Ralu

Bya Ralu 1

13.12.2013, 13:50

super

Rocsi

Rocsi 1

13.12.2013, 20:29

Bianca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12