Ciorba de legume a la Cleme, acrita cu zarzare

de mirela0911 in Ciorbe, 8 Iul 2018 | 3511 vizualizari

 

Este pentru prima data cand acresc ciorba cu zarzare. Am servit de curand la draga mea Cleme si mi-a placut, chiar daca in zona noastra nu se fac ciorbele asa de acre. Asa ca am hotarat sa o prepar si eu si sa o acresc cu zarzare aduse chiar de la Cleme de la mosie. Am mancat acolo una, acraaaa .... ca si ochii in cap se strambau! :)))) 
Dar ciorba e tare buna! Multumesc Cleme pentru reteta si pentru zarzare! 

 

INGREDIENTE

  • 1 buc morcov mare
  • 2 buc ceapa alba
  • 1 buc mica patrunjel radacina
  • 1/2 buc de pastarnac
  • 350 g fasole pastai
  • 500 g cartofi
  • 1 dovlecel mai mic
  • 2 rosii
  • zarzare pentu acrit
  • frunze de patrunjel
  • sare dupa gust
  • 50 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume a la Cleme, acrita cu zarzare:

Se curata morcovul, patrunjelul si pastarnacul. Se dau pe razatoarea cu gauri mari.

Intr-o oala de 5 litri se pune uleiul la incins. Se pun legumele si se lasa la calit. Intre timp se curata ceapa, se taie marunt si se pune peste legume. Se lasa 5 minute sa se caleasca, amestecand din cand in cand. Se stinge totul cu 4 litri de apa. Se lasa sa dea cateva clocote.

Intre timp se curata fasolea, cartofii si dovleacul. Fasolea se rupe in bucati mai mici, cartofii se taie in cubulete, la fel si dovlecelul. Rosiile se oparesc, se curata de pielita, apoi se taie cubulete. 

Cand a inceput sa fiarba apa, se pune fasolea si se lasa la foc potrivit sa fiarba timp de 20 de minute (fierbe mai geu decat cartofii). Se adauga apoi cartofii, rosiile si dovlecelul. Se adauga si 1 lgt de sare. Se lasa la foc potrivit pana sunt fierte legumele.

Separat, intr-o craticioara se pune o cana cu apa si 8 zarzare. Se lasa sa dea in cateva clocote pana se desprind de pe samburi, apoi se strecoara. Se amesteca bine pana raman doar samburii si pielita.

Se acreste ciorba dupa gust, se mai potriveste de sare si se mai lasa sa dea cateva clocote impreuna. Se stinge focul, se pun cateva frunze de patrunjel verde si se acopera oala pentru cateva minute.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti zarzare, acriti ciorba cu ce va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume a la Cleme, acrita cu zarzare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

-Licurici- 1

12.07.2018, 11:52

Moamaaaa, ce-mi plac ciorbele acrite cu zarzane!

kytz 1

13.07.2018, 08:28

E o ciorbă asemănătoare cu cea din copilăria mea! Bunica o acrea cu prune! Era foarte bună!

dantes 1

13.07.2018, 22:53

Buna!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume dreasa cu iaurt