Ciorba de legume cu prosciuto

de Valclaudia in Ciorbe, 8 Noi 2014 | 954 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu
  • 2 morcovi
  • cca 300 gr. prosciuto
  • 2-3 linguri ulei
  • 3 cartofi
  • 1 dovlecel mic
  • 1 lingura pasta de tomate
  • cateva boabe de piper
  • putin usturoi granulat
  • 250 ml bors
  • sare si piper macinat dupa gust
  • verdeata proaspata (telina, patrunjel,marar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume cu prosciuto:

Curatam si spalam legumele.

Tocam ceapa,o calim 2-3 minute in ulei.

Taiem ardeiul bucati, le punem peste ceapa si le calim impreuna,alte 2-3 minute.

Morcovul se taie rondele, se adauga peste legumele din oala. Calim alte 2-3 minute.

Taiem feliile de prosciuto bucati, le adaugam in oala peste legumele sotate.

Punem cca 3l apa peste legume, adaugam boabe de piper, sare si piper macinat dupa gust. Lasam sa dea cateva clocote, apoi adaugam cubuletele de cartofi. Fierbem 15 minute.

Adaugam cubuletele de dovlecel, lasam la fiert la foc potrivit pana se inmoaie toate legumele.

Adaugam pasta de tomate diluata in bors, apoi usturoi granulat dupa gust si la final presaram verdeata tocata.

Oprim focul, lasam cateva minute oala acoperita sa se intrepatrunda aromele,apoi servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de legume cu prosciuto 351121
retete culinare - Ciorba de legume cu prosciuto 351122
retete culinare - Ciorba de legume cu prosciuto 351123
retete culinare - Ciorba de legume cu prosciuto 351124
retete culinare - Ciorba de legume cu prosciuto 351125

COMENTARII (13)

robert_badica 1

09.11.2014, 10:28

Rocsi 1

09.11.2014, 11:09

dantes 1

09.11.2014, 11:31

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55