Ciorbă de perişoare de curcan

de DinDragostePentruGatit in Curcan, 16 Sep 2012 | 4184 vizualizari

 

INGREDIENTE

Supa:

  • 1 kg tacâm de pui (am pus 2 bucăţi spate de pui);
  • 2 cartofi;
  • 1 ardei gras roşu;
  • 1 ceapă mare;
  • 2-3 morcovi;
  • 1/4 rădăcină de ţelină;
  • 2 lgţ borş magic (Delikat cu tărâţe şi leuştean);
  • 1 lămâie mică;
  • frunze de pătrunjel şi leuştean;
  • 1 gălbenuş;
  • sare.

Perişoare:

  • 500 g piept de curcan;
  • 3-4 lg orez;
  • 1 ou mic (opţional);
  • 1 ceapă mică;
  • 1/2 legătură mărar;
  • sare;
  • piper.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de perişoare de curcan:

Se pune la fiert tacâmul de pui, se înlătură spuma după care se adaugă pe rând legumele tăiate mărunt: ceapa, rădăcinoasele, cartofii, ardeiul.

În timp ce fierb legumele, se pregătesc perişoarele: 

- se toacă pieptul de curcan (robot de bucătărie, maşină de tocat);

- se adaugă orezul spălat, ceapa, mărarul - tocate foarte mărunt, 1 ou (opţional), sare şi piper;

- se formează perişoarele (pentru a nu se lipi compoziţia de mâini, se umezesc mâinile cu apă sau se ung cu puţin ulei) şi se aşează pe un platou sau tocător.

După ce legumele sunt aproape fierte, se adaugă perişoarele.

Spre finalul pregătirii supei se adaugă borşul după care aceasta se drege cu gălbenuş şi zeamă de lămâie. 


Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

Verdeaţa obişnuiesc să o presar în momentul servirii supei, în cazul de faţă am utilizat un amestec din frunze de pătrunjel şi leuştean.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorbă de perişoare de curcan 177820
retete culinare - Ciorbă de perişoare de curcan 177821
retete culinare - Ciorbă de perişoare de curcan 177822

COMENTARII (21)

DinDragostePentruGatit 1

18.09.2012, 10:31

Cris2711 1

18.09.2012, 11:33

Xandrinne 1

09.04.2015, 06:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18