Ciorba de pui cu agurida

de Julie in Ciorbe, 23 Aug 2010 | 3303 vizualizari

 

In zona Munteniei ,vara, se obisnuieste ,ca ciorbica sa fie acrita cu agurida ,primavara cu corcoduse si prune verzi ,iar cu bors in restul anului. Cine pleaca din Muntenia spre alte zone sau meleaguri, sigur duce dorul ciorbelor acre!
Pentru ca este vara si agurida este tocmai buna ,pica tocmai bine o ciorbica de pui , delicioasa, cu un gust aparte .
Pentru necunoscatori, agurida - inseamna strugurii verzi,
inca necopti , care sunt foarte acri.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui mai mic
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 buc. telina mica
  • 1 ceapa
  • paste fainoase scurte
  • 3-4 rosii
  • sare, vegeta
  • patrunjel, leustean
  • agurida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu agurida:

Puiul se spala ,se taie in bucati mai mici si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza. Se adauga :ardeiul gras, radacina de patrunjel, telina,pastarnacul, ceapa, toate tocate in cuburi mici, si  morcovii taiati rondele. Dupa 10-15 minute de fierbere ,se adauga pastele si rosiile decojite si tocate marunt.

Agurida se pune intr-un vas si se paseaza bine. Pasta obtinuta se strecoara si cu ea se acreste ciorbica.

Se potriveste gustul cu sare, vegeta. Se mai da un clocot si se opreste focul. Se adauga patrunjelul si leusteanul tocate marunt. 

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de pui cu agurida-0
Ciorba de pui cu agurida-1
Ciorba de pui cu agurida-2
Ciorba de pui cu agurida-3

COMENTARII (16)

Julie

Julie 1

24.08.2010, 15:59

Joly,multumesc! Dana, las' ca te inveti tu! doar esti Buzoianca acum!

cristinne

cristinne 1

25.08.2010, 10:53

si mamaia mea din moldova face la fel. e f buna.

Julie

Julie 1

28.08.2010, 12:23

Cristinne,ma bucur mult ca-ti place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!