Ciorba de varza -de post

de Cris2711 in Mancaruri de post, 19 Apr 2013 | 18826 vizualizari

 

Aveam pofta si de ciorbitza de varza dar si de varza calita,azi am ales ciorbitza, klaro=))))

 

INGREDIENTE

  • 1 varza alba dulce
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 telina
  • 3-4 rosii
  • 1 ardei
  • 1/2 lingurita sos de hrean
  • 100 ml bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • frunze de patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza -de post:

Se taie ceapa,ardeiul,morcovii,patrunjelul,telina si rosiile in cubulete.

Se incinge uleiul de masline ,intr-o oala de 5 l.

Cand s-a incins ,se adauga ceapa tocata marunt si se lasa la calit,cand este aurie,se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba la foc mediu.

Dupa 10 minute,se adauga restul de apa ,ca. 2,5 l.

Cand fierbe se adauga morcovii,rosiile,telina,patrunjelul.

Se lasa sa fiarba ,la foc mediu,circa 15 minute.

Apoi se adauga sarea,piperul si cimbrul.

Se adauga si ardeiul si varza taiata cat mai subtire.

Se adauga sosul de hrean si bulionul si se lasa inca 30 de minute sa fiarba la foc mic.

Se probeaza daca sunt condimentele suficiente.

Se adauga la sfarsit ,cand este gata frunze de patrunjel de decor.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se alege o varza moale,se fierbe mai repede si este mai buna la gust.

2

Sosul de hrean ii da un gust special.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de varza -de post 221138
retete culinare - Ciorba de varza -de post 221139
retete culinare - Ciorba de varza -de post 221140
retete culinare - Ciorba de varza -de post 221141
retete culinare - Ciorba de varza -de post 221142

COMENTARII (46)

Panacris 1

08.05.2013, 14:46

Cris2711 1

12.05.2013, 16:34

Cris

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 19:17

buna ciorba

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D