Ciorba de vitel cu legume si tarhon

de merisor in Ciorbe, 25 Iun 2014 | 2047 vizualizari

 

Este o ciorbita foarte buna, dulce-acrisoara!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vitel cu os
  • 2 cepe galbene
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/4 radacina telina
  • 10 pastai de fasole galbena
  • 1 ceasca boabe de mazare(congelata)
  • 1 ardei rosu, de la congelator
  • 2 rosii
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita tarhon
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4 l apa
  • 1 ou
  • 2 linguri otet de mere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel cu legume si tarhon:

Portionam carnea si o spalam bine.

Punem un vas cu apa si putina sare pe foc, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam carnea in el.

Lasam carnea sa fiarba 10-15 minute pana incepe sa se patrunda la testul cu furculita si inlaturam spuma care se formeaza.

Adaugam apoi legumele curatate, spalate si taiate cubulete(mai putin mazarea si ardeiul rosu care sunt congelate).

Cand morcovul si pastarnacul incep sa se patrunda, adaugam si mazare si ardeiul rosu, apoi peste cateva minute rosiile decojite si taiate.

Gustam ciorba si o potrivim de sare si presaram tarhonul.

Dupa zece minute de la adaugarea rosiilor, batem oul, adaugam otetul si le amestecam cu putina ciorba fiarta, apoi le adaugam in ciorba de pe foc, amestecand cu o spatula sa se imprastie uniform. 

Stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de vitel cu legume si tarhon 328624
retete culinare - Ciorba de vitel cu legume si tarhon 328625
retete culinare - Ciorba de vitel cu legume si tarhon 328626
retete culinare - Ciorba de vitel cu legume si tarhon 328627
retete culinare - Ciorba de vitel cu legume si tarhon 328629
retete culinare - Ciorba de vitel cu legume si tarhon 328630

COMENTARII (31)

mamaieelena 1

26.06.2014, 20:19

buna

Aletta 1

22.04.2015, 22:47

Ce bine arata.cu siguranta o sa fac si eu.

Micutza Luana 1

05.06.2015, 13:18

ce bunatate tre la favorit sa io fac lu iubi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L