Ciorba de vitel cu mazare verde - la Multicooker

de mihaelar63 in Ciorbe, 1 Mar 2015 | 7598 vizualizari

 

Am primit aprecieri deosebite la aceasta ciorba .Baiatul meu a spus ca nectarul zeilor nu este atat de bun ca ciorba mea :D Chiar m-am mirat ,nu am folosit ingrediente deosebite . Conteaza faptul ca am avut carne de vitel crescut si sacrificat in gospodarie [ a rudelor] , legume cultivate in gradina proprie sau de la soacra .Am preparat aceasta ciorbita la aparatul Multicooker Philips .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne vitel
  • 250 gr mazare verde - congelata
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 tija telina verde
  • 1/2 lingurita pasta iute ardei
  • 1 cana bulion de rosii - de casa
  • zeama de lamaie -optional
  • sare
  • 3 oua
  • 9 linguri gris
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel cu mazare verde - la Multicooker:

  1. Carnea de vitel se spala si se portioneaza in cuburi de 3/3 cm .
  2. Legumele se spala , se curata si din nou se spala .
  3. morcovii se taie rondele cu ajutorul cutitului ondulat pentru aperitive .Ceapa se toaca marunt .Telina se feliaza si cartofii se taie cubulete .
  4. Racordati aparatul la reteaua electrica introduceti 2l apa  si fixati cu ajutorul tastei meniu  functia Boil . Selectati timpul de gatire 45 minute si actionati Start .
  5. Puneti la fiert carnea, foaia de dafin ,morcovii , telina si ceapa . Sarati . Condimentati cu pasta iute de ardei .Cartofii se pun cam dupa 20 minute .
  6. Dupa 30 minute adugati in ciorba galuste pe care le preparati din ouale batute spuma , sare si gris adugat treptat .
  7. Puneti si mazarea verde si bulionul .Mai lasati sa fiarba maximum  10 minute .
  8. La sfarsit opriti aparatul adugati o cana de apa rece si lasati jos capacul . In acest mod galustele vor fi mai pufoase .
  9. Gustati si asezonati cu sare daca mai este nevoie .
  10. Serviti  ciorba calda cu verdeata  pesarata deasupra .
  11. Eu am dorit sa fie mai acrisoara [ mazarea  i-a dat un gust prea dulce ] si am dres cu zeama de lamaie .

TIPS-URI

1

Galustele : Cand le puneti in zeama aceasta trebuie sa clocoteasca moderat , pentru ca galustele sa nu se imprastie . Introduceti lingura intai in zeama calda , luati cam jumatate de lingura pe care o aduceti spre marginea vasului in care le-ati preparat . Forma lor va fi sub forma de frunza .Ridicati lingura si pe mijloc le faceti o usoara taietura . Acum puteti pune galusca la fiert .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel cu mazare verde - la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

simona72 1

02.03.2015, 09:55

Ce bine e sa ai de unde lua legume si carnita de calitate esti Regina ciorbelor nu am vazut la nimeni atatea ciorbe si asa de bune. Bravo Miha!

Rocsi 1

02.03.2015, 20:56

T I M E A 1

03.03.2015, 20:15

super ciorba

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vita cu paste