Ciorba radauteana

de ianculubita in Supe/Ciorbe, 27 Mai 2013 | 37315 vizualizari

 

Pentru prima data am auzit si am mancat aceasta minunata ciorba,in urma cu 3ani cand s-a casatorit Anamaria(fata mea) si au facut nunta la Vatra Dornei;acolo a doua zi ne-au servit aceasta ciorba,mi-a placut foarte mult,am cerut reteta si de atunci o fac foarte des,chiar si cand avem musafiri,mai ales in sezonul rece pentru ca se serveste fierbinte.

 

INGREDIENTE

  • 1piept de pui
  • 1ceapa
  • 1morcov
  • 1telina mica
  • 1radacina de pastarnac
  • 300ml smantana lichida
  • 1capatana de usturoi
  • sare
  • boabe de piper
  • otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Punem la fiert intr-un vas legumele curatate,spalate,taiate,impreuna cu piepul de asemenea spalat,boabele de piper si sare;lasam la fiert incet,adunand spuma ce se formeaza;

dupa ce totul este fiert,strecuram supa o punem inapoi in vas,legumele le pasam,pieptul il taiem julien si adaugam la supa;

dupa cateva clocote adaugam smantana,condimentam dupa gust si oprim focul;

separat intr-un bol facem un mujdei din usturoiul curatat si amestecam cu o ceasca de otet.

Servim in farfurii sau castronele,iar fiecare-si pune otet cu usturoi cat si cum mananca.

Pentru ca am avut o intamplare neplacuta cu ciorba de burta,nu mai pun in oala usturoi cu otet;fiecare se serveste din sosiera.

 

TIPS-URI

1

pentru a nu se taia supele sau ciorbele in care se pune smantana si pentru a nu folosi faina,recomand tuturor sa folositi smantana lichida

RETETA IN IMAGINI

Ciorba radauteana-0
Ciorba radauteana-1
Ciorba radauteana-2
Ciorba radauteana-3
Ciorba radauteana-4
Ciorba radauteana-5
Ciorba radauteana-6

COMENTARII (18)

ianculubita

ianculubita 1

04.11.2013, 12:16

mihaelar63

mihaelar63 1

28.09.2015, 00:08

Este singura dintre clasicele romanesti ce-mi lipseste din colectie Trebuie preparata

ianculubita

ianculubita 1

29.09.2015, 20:13

De urgenta s-o pregatesti Mihaela pentru ca alfel vei regreta si pierzi o delicioasa ciorba!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!