Ciorba radauteana

de ianculubita in Supe/Ciorbe, 27 Mai 2013 | 50958 vizualizari

 

Pentru prima data am auzit si am mancat aceasta minunata ciorba,in urma cu 3ani cand s-a casatorit Anamaria(fata mea) si au facut nunta la Vatra Dornei;acolo a doua zi ne-au servit aceasta ciorba,mi-a placut foarte mult,am cerut reteta si de atunci o fac foarte des,chiar si cand avem musafiri,mai ales in sezonul rece pentru ca se serveste fierbinte.

 

INGREDIENTE

  • 1piept de pui
  • 1ceapa
  • 1morcov
  • 1telina mica
  • 1radacina de pastarnac
  • 300ml smantana lichida
  • 1capatana de usturoi
  • sare
  • boabe de piper
  • otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Punem la fiert intr-un vas legumele curatate,spalate,taiate,impreuna cu piepul de asemenea spalat,boabele de piper si sare;lasam la fiert incet,adunand spuma ce se formeaza;

dupa ce totul este fiert,strecuram supa o punem inapoi in vas,legumele le pasam,pieptul il taiem julien si adaugam la supa;

dupa cateva clocote adaugam smantana,condimentam dupa gust si oprim focul;

separat intr-un bol facem un mujdei din usturoiul curatat si amestecam cu o ceasca de otet.

Servim in farfurii sau castronele,iar fiecare-si pune otet cu usturoi cat si cum mananca.

Pentru ca am avut o intamplare neplacuta cu ciorba de burta,nu mai pun in oala usturoi cu otet;fiecare se serveste din sosiera.

TIPS-URI

1

pentru a nu se taia supele sau ciorbele in care se pune smantana si pentru a nu folosi faina,recomand tuturor sa folositi smantana lichida

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

ianculubita 1

04.11.2013, 12:16

mihaelar63 1

28.09.2015, 00:08

Este singura dintre clasicele romanesti ce-mi lipseste din colectie Trebuie preparata

ianculubita 1

29.09.2015, 20:13

De urgenta s-o pregatesti Mihaela pentru ca alfel vei regreta si pierzi o delicioasa ciorba!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana