Ciorba rosie cu perisoare de porc si grau

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 17 Dec 2018 | 4745 vizualizari

 

   
 ,, Mancare romaneasca "
  Ciorba de perisoare si levesha de pui sau vacuta [ supa limpede] sunt cele mai apreciate la noi in casa . Asa-i algoritmul la zamuri la mine in casa : una alba , una rosie , una limpede . Acum i-a venit randul celei rosii . Daca are si perisoare in ea nu-i problema, ne sacrificam :D .Diferenta este facuta de faptul ca am inlocuit orezul cu grau .Grul are un gust deosebit de bun .
 

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe verzi
  • 2 tije telina verde apio
  • 2 morcovi
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri pasta rosii.
  • 4 linguri grau prefiert

Perisoare :

  • 1/2 kg carne porc
  • 2 linguri gris de grau
  • 1 ou
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • boia dulce de ardei
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba rosie cu perisoare de porc si grau:

  1.  Curatati si spalati legumele .
  2. Morcovii se taie cuburi mai marisoare
  3. Telina si ceapa  se feliaza .
  4. Caliti usoar ceapa , telina si morcovii . Sarati .
  5. Puneti pasta de rosii si o prajiti si pe ea usor .
  6. Daca prajiti pasta de rosii aceasta va da o culoare frumoasa ciorbei . In acelasi timp si legumele se vor fierbe usor .
  7. Turnati deasupra apa si lasati sa fiarba .
  8. Carnea de porc se taie cuburi . Patrunjelul se marunteste .
  9. Tocati carnea de porc si patrunjelul cu ajutorul robotului de bucatarie .
  10. Se  transfera tocatura intr-un bol si se condimenteaza cu sare , boia si piper .
  11. Adugati oul si grisul.
  12. Cu mainile umezite in apa sau ulei formati mici perisoare ce le puneti la fiert in oala .
  13. In acest moment reduceti intensitatea fierberii ca perisoarele sa nu se imprastie .
  14. Se pun boabele de grau .
  15. In 10 minute ciorba este gata .
  16. Gustati si dregeti gustul cu sare sau piper ., daca este nevoie .

 

TIPS-URI

1

Daca prajiti pasta de rosii aceasta va da o culoare frumoasa ciorbei . In acelasi timp si legumele se vor fierbe usor .

2

Nu uitati sa puneti langa ciorba ceapa si ardei iuti .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba rosie cu perisoare de porc si grau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba indiana de pui