Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom)

de DinDragostePentruGatit in Ciorbe, 28 Ian 2013 | 7676 vizualizari

 

Ciorba de varză, pregătită în acest mod, se întâlneşte des pe mesele ruşilor-lipoveni.

 

INGREDIENTE

  • 4 picioare de porc;
  • 600 g varză albă;
  • 4-5 cartofi;
  • 2 cepe;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei;
  • 100 g rădăcină ţelină;
  • 500 mL roşii în bulion;
  • 500 mL zeamă de la varză murată;
  • ulei de floarea soarelui;
  • 1-2 lg boia de ardei dulce;
  • Delikat;
  • frunze de pătrunjel;
  • sare.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom):

Se pârlesc bine picioarele de porc, se înlătură copitele, se spală bine, se taie pe jumătate şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. 

Se adună spuma iar după ce s-au pătruns puţin picioarele de porc, se adaugă legumele: ceapa, morcovii, ţelina. 

Când se ia carnea de pe oase, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe. 

Pirajarca (prăjeala de varză)

Se toacă mărunt varza. 

Într-o tigaie încăpătoare, se căleşte varza în 1-2 linguri ulei de floarea soarelui, timp de 2-3 minute. 

Se adaugă roşiile+bulionul, 1-2 lg boia de ardei dulce, Delikat şi se mai ţine totul pe foc circa 1-2 minute. 

După ce au fiert bine carnea şi legumele, se adaugă prăjeala de varză şi ardeii. 

Se adaugă zeama de varză, se potriveşte la sare şi se ţine ciorba la foc mic, până se fierbe varza, circa 10-15 minute. 

La sfârşit îmi place să pisez de 3-4 ori cartofii de peretele cratiţei, cu ajutorul unei palete.

Se presară pătrunjel proaspăt la servire, iar cu pesmeţi e şi mai bună, "ca la babica"... :)

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

se pune şi sfeclă roşie, însă nu tot timpul o folosesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (23)

DinDragostePentruGatit 1

28.01.2013, 22:33

Hai, hai... Oi fi eu de alta natie, da' nu-s jighi , normal ca dau.

mamaieelena 1

29.01.2013, 10:05

Bya Ralu 1

24.04.2014, 00:36

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza acra cu afumatura