Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom)

de DinDragostePentruGatit in Ciorbe, 28 Ian 2013 | 3932 vizualizari

 

Ciorba de varză, pregătită în acest mod, se întâlneşte des pe mesele ruşilor-lipoveni.

 

INGREDIENTE

  • 4 picioare de porc;
  • 600 g varză albă;
  • 4-5 cartofi;
  • 2 cepe;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei;
  • 100 g rădăcină ţelină;
  • 500 mL roşii în bulion;
  • 500 mL zeamă de la varză murată;
  • ulei de floarea soarelui;
  • 1-2 lg boia de ardei dulce;
  • Delikat;
  • frunze de pătrunjel;
  • sare.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom):

Se pârlesc bine picioarele de porc, se înlătură copitele, se spală bine, se taie pe jumătate şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. 

Se adună spuma iar după ce s-au pătruns puţin picioarele de porc, se adaugă legumele: ceapa, morcovii, ţelina. 

Când se ia carnea de pe oase, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe. 

Pirajarca (prăjeala de varză)

Se toacă mărunt varza. 

Într-o tigaie încăpătoare, se căleşte varza în 1-2 linguri ulei de floarea soarelui, timp de 2-3 minute. 

Se adaugă roşiile+bulionul, 1-2 lg boia de ardei dulce, Delikat şi se mai ţine totul pe foc circa 1-2 minute. 

După ce au fiert bine carnea şi legumele, se adaugă prăjeala de varză şi ardeii. 

Se adaugă zeama de varză, se potriveşte la sare şi se ţine ciorba la foc mic, până se fierbe varza, circa 10-15 minute. 

La sfârşit îmi place să pisez de 3-4 ori cartofii de peretele cratiţei, cu ajutorul unei palete.

Se presară pătrunjel proaspăt la servire, iar cu pesmeţi e şi mai bună, "ca la babica"... :)

Poftă bună!

 

 

 

TIPS-URI

1

se pune şi sfeclă roşie, însă nu tot timpul o folosesc.

RETETA IN IMAGINI

Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom)-0
Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom)-1
Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom)-2
Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom)-3
Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom)-4

COMENTARII (23)

DinDragostePentruGatit

DinDragostePentruGatit 1

28.01.2013, 22:33

Hai, hai... Oi fi eu de alta natie, da' nu-s jighi , normal ca dau.

mamaieelena

mamaieelena 1

29.01.2013, 10:05

Bya Ralu

Bya Ralu 1

24.04.2014, 00:36

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24