Ciorba taraneasca

de MIUTA in Ciorbe, 25 Mai 2011 | 8706 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc
  • o ceapa mare
  • 2 morcovi
  • patrunjel radacina
  • o bucata de telina
  • o radacina de pastranac
  • 2 cartofi
  • varza alba
  • 2 ardei rosii
  • 2 rosii 
  • mazare
  • fasole verde
  • 200 ml bulion
  • verdeata(leustean,patrunjel,tarhon)
  • sare,piper,boia
  • ulei
  • smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca:

Punem intr-o cratita carnea taiata cubulete la fiert in apa cu sare.Trebuie sa avem grija sa o spumam de cateva ori.Fierbem carnea pana aproape e gata. In cratita in care facem ciorba calim 5 minute un morcov dat pe razatoarea mica. Adaugam ceapa tocata fin si lasam inca cateva minute la calit. Adaugam o lingura de boia si amestecam.Trebuie sa avem grija sa dam focul cat mai incet cand punem boiaua sa nu se amarasca. Foarte repede turnam carnea fiarta cu apa in care a fiert peste amestecul de morcov,ceapa si boia. Lasam sa inceapa sa fiarba si adaugam primele legume la fiert:morcovul, radacina de patrunjel, radacina de pastranac si telina taiate cubulete mici. Cand sunt aproape fierte adaugam varza taiata fideluta, ardeiul rosu, fasolea verde si cartofii cubulete. Aproape de sfarsit pun mazarea din borcan care e fiarta si rosiile decojite de coaja si taiate cubulete. Cand este gata adaugam bulionul si verdeata tocata fin. Potrivim de sare si piper

Se serveste simpla,cu smantana sau ardei iute murat in functie de preferinte.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba taraneasca-0
Ciorba taraneasca-1
Ciorba taraneasca-2
Ciorba taraneasca-3
Ciorba taraneasca-4

COMENTARII (21)

MIUTA

MIUTA 1

26.05.2011, 14:00

Multumesc tuturor!!!

mamaieelena

mamaieelena 1

27.05.2011, 06:52

ce bine arata

alinutzika

alinutzika 1

25.07.2011, 23:27

buna ciorbita ta..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01