Ciulama de pui

de Dya Daniela Andrei in Pui, 20 Mai 2014 | 2778 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr piept de pui dezosat
  • 400 gr smantana
  • 4 fire de ceapa verde (doar partea alba)
  • 150 ml supa de pui
  • 1-2 linguri cu ulei
  • sare dupa gust
  • un praf de piper
  • optional: o lingura cu faina
  • patrunjel sau/si marar verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui:

Tocam ceapa marunt si o rumenim usor, impreuna cu 1-2 linguri cu ulei, folosind functia FRY,  selectata pentru 15 minute aproximativ. Adaugam pieptul de pui taiat in cuburi mici si saram dupa gust. Lasam carnea sa se patrunda usor pana la terminarea programului. Adaugam apoi supa de pui si smantana, omogenizam,  presaram piperul si continuam cu functia STEW. Dupa finalizarea programului, tocam patrunjelul si/sau mararul si il/le presaram deasupra. Se serveste calda, eventual cu un pui de mamaliguta.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Personal, prefer sa fierb sosurile sau mancarurile ce necesita o consistenta mai groasa, pentru un timp mai lung, decat sa adaug faina. Daca insa optati pentru adaugarea acesteia, amestecati-o cu smantana, pana la incorporarea completa, inainte de a o folosi in mancaruri.

RETETA IN IMAGINI

Ciulama de pui-0
Ciulama de pui-1
Ciulama de pui-2
Ciulama de pui-3
Ciulama de pui-4
Ciulama de pui-5
Ciulama de pui-6

COMENTARII (34)

Corinuta

Corinuta 1

21.05.2014, 12:50

Minunata!

laura_n

laura_n 1

21.05.2014, 14:34

buna idee! chiar o sa fac si eu teroristilor!

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

21.05.2014, 15:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!