Ciulama de pui cu ciuperci

de deyutzky in Pui, 9 Feb 2015 | 3387 vizualizari

 

Buuuuna de te lingi pe degete! :))

 

INGREDIENTE

  • aprox. 500 g carne de pui (piept sau pulpe)
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 500 ml smantana
  • 1 lingura de faina
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 lingura zarzavat verde de casa
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci :

Spalam bine carnea si o taiem bucatele, apoi o calim intr-o tigaie cu putin ulei. Scoatem carnea pe un platou, punem ciupercile (spalate, curatate si taiate felii) in aceeasi tigaie si le calim pentru cateva minute. Scoatem si ciupercile si le punem alaturi de carnea de pui.

Curatam usturoiul(doar 2 catei, ceilalti ii vom zdrobi si ii vom adauga la final) si ceapa si le tocam marunt, apoi le punem la calit. Adaugam ciupercile, carnea de pui si 1/2 cana de apa. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic cateva minute.

Amestecam faina cu smantana si 2-3 linguri de apa. Turnam aceasta compozitie peste carne si ciuperci. Adaugam acum zarzavatul, sare si piper dupa gust si amestecam mereu pana incepe sa dea in clocot. 

Inchidem focul si adaugam usturoiul zdrobit si patrunjelul verde.

Pofta buna! 

 

RETETA IN IMAGINI

Ciulama de pui cu ciuperci -0
Ciulama de pui cu ciuperci -1
Ciulama de pui cu ciuperci -2
Ciulama de pui cu ciuperci -3

COMENTARII (16)

simona72 1

10.02.2015, 09:43

Ce bunaaaa!

Rocsi 1

10.02.2015, 21:27

Cat de mult imi place!

Bya Ralu 1

11.02.2015, 14:50

ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04