Ciuperci pleurotus cu carne de pui si usturoi

de Merisor in Pui, 12 Mai 2014 | 15252 vizualizari

 

Cand am vazut ciupercile in caserole la Lidl, mi-am amintit cum prepara mama mea astfel de ciuperci cu usturoi, mamaliguta si pui la ceaun asa ca n-am mai stat pe ganduri, am cumparat, am venit acasa si am preparat.
Nu au iesit gustoase ca ale mamei, iar puiul nu l-am facut la ceaun, dar oricum au fost foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 500 gr piept de pui
  • 500 gr pulpe de pui dezosate
  • 3 cepe
  • 2 capatani usturoi
  • 150 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 varf lingurita piper
  • 2 foi dafin
  • 1-2 linguri apa
  • 100 ml vin spumant
  • 1/2 legatura patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci pleurotus cu carne de pui si usturoi:

Trecem ciupercile pe sub jet de apa si le clatim bine, apoi le lasam la scurs.

Carnea de pui o spalam , o taiem cubulete, o asezonam cu sare si piper si o punem la prajit in ulei.

De fapt eu mai mult am inabusit-o picurand si cate putina apa din cand in cand.

Cand este suficient de patrunsa, transferam carnea in alt vas, iar in uleiul ramas pe foc adaugam ceapa taiata solzisori.

Tocam ceapa solzisori si o punem la calit in uleiul din vasul de pe foc, mestecand in ea sa nu se lipeasca.

Cand ceapa devine translucida, adaugam ciupercile taiate si le invartim de pe o parte pe alta 6-8 minute, sa se prajeasca si ele bine.

Adaugam apoi carnea de pui vinul si foile de dafin, potrivim de sare si piper, acoperim vasul si-l lasam la foc mediu pentru 10 minute.

Intre timp curatam, sapalam si pisam usturoiul pe care il vom adauga peste carne si ciuperci si mai lasam vasul pe foc 5 minute.

Dupa stingerea focului adaugam patrunjelul tocat.

 Este o mancare foarte buna mai ales servita cu mamaliguta!!

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga si alte condimente: cimbru, oregano sau boia de ardei(eu am incercat sa obtin gustul simplu al unei mancari sanatoase, asa cum o prepara mama mea sau bunica.

2

De asemeni se poate adauga putina smantana in acelasi timp cu usturoiul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pleurotus cu carne de pui si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

camelia75 1

14.05.2014, 16:59

Delicisios!!!

Panacris 1

14.05.2014, 19:48

Lorra 1

14.05.2014, 22:36

O bunatate !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci a la Grec