Ciuperci umplute

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 25 Mar 2016 | 10377 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ciuperci de marime medie
  • 1 ceapa mica,
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 morcov
  • o bucatica de carnat afumat
  • putina carne de pui
  • 50 gr bacon afumat
  • ulei de masline,
  • sare,piper,
  • 1/2 rosie coapta,
  • 1 lingura pasta de rosii
  • oregano proaspat
  • mozarella razuita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute:

Ciupercile le alegem medii, nu foarte mici, dar nici prea mari. Eu am luat ciuperci maronii dar sunt foarte bune si cele champignon. Le spalam si le uscam bine cu un servet de hartie. Le scoatem piciorusele :D si le punem deoparte, deoarece le vom folosi la umplutura.

Pentru umplutura am pus in robot ceapa cu morcovul si usturoiul-sa fie tocate fin. Le-am pus in tigaie la calit cu ulei de masline si am adaugat apoi piciorusele de la ciuperci maruntite si ele in robot, carnatul tocat marunt -cat de marunt putem; baconul cubulete, puiul (eu am folosit pui ramas de la un pui rotisat) si el maruntit bine si amestecam bine. Punem sare, piper, rosia cubulete cat mai mici si pasta de rosii. Lasam sa se caleasca bine si sa scada zeama lasata si la final adaugam oregano verde tocat fin.

-Umplem ciupercile si le aranjam frumos intr-o tava in care am pus o folie de aluminiu sau puteti pune hartie de copt. Dam la cuprotul incins in prealabil la 180 grade pt cca 25-30 minute, pana ciupercile sunt bine patrunse . Intre timp le verificam-e posibil sa lase ciupercile zeama-incercam sa o scurgem si dam iar la cuptor,pana se coc frumos . Inaitne de a fi gata scoatem-resaram cu mozarella si dam iar pt 2-4 minute-

Servim ca aperitiv sau gustare  cu salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute în vas Zepter