Coaste de porc cu miere si ghimbir

de alice_ciobanu in Porc, 12 Ian 2012 | 4977 vizualizari

 

Ha! Sa ridice mana sus cui nu-i place porcul? Unu, doi ... pe ici-colea. Binee! Dar niste coaste de porc suculente-suculente, dulci-aromate si putin picante? Tot mai aveti ceva indoieli? Pai ia vedeti voi cu ce minunatie de coaste aromate ne-am lins noi destele....So this is it:

 

INGREDIENTE

  • 1 kg coaste de porc
    • 150 ml miere lichida
    • o portocala, coaja si sucul
    • 1 lingurita pudra de gimbir
    • 2 lingurite mustar
    • 1 lingura de condiment "five spice" (anason stelat, seminte de fenicul, cuisoare, scortisoara, piper)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc cu miere si ghimbir:

Astfel ca pentru a obtine aceste coaste suculente, trebuie mai intai sa puneti coastele intr-o cratita larga si sa puneti apa cat sa le cuprinda putin si pe deasupra. 

Lasati pe foc pana ce da in clocot apoi reduceti flacara si fierbeti inabusit pret de 35 minute. 

Intr-un bol amestecati bine mierea cu mustarul si condimentele, amestecul turnati-l peste coastele inabusite si continuati fierberea pana ce sosul scade si se ingroasa. 

Apoi incingeti bine gratarul si puneti coastele pe gratarul sfaraind si frigeti-le pe fiecare parte maxim 4-5 minute.

Voila! 

Serviti-le rumene si aburinde, cu mana alaturi de salata de rosii cu ceapa. 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Coaste de porc cu miere si ghimbir 140625
retete culinare - Coaste de porc cu miere si ghimbir 140626

COMENTARII (19)

Anamaria7 1

12.01.2012, 22:47

ok, recunosc, io-s unu' din aia 1-2 care nu zic da imediat la porc, dar la al tau zic

alice_ciobanu 1

13.01.2012, 09:51

gaby...baga reteta cu coastele alea...ca vreau si eu n

nina46 1

13.01.2012, 16:42

pai dupa ce au fiert atata, dece sa le mai pun pe gratar ? ca nu mai ramane nimic din ele ? nu merge direct pe gratar ??

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59