Cocoş la cuptor cu sos de roşii şi mujdei

de sisterskitchen in Pui, 16 Feb 2012 | 17526 vizualizari

 

O reţetă clasică şi simplă, dar cu un gust extraordinar.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de ţară mai zdravăn sau un cocoş tânăr (folosiţi pulpele, aripile sau pieptul, ce preferaţi. Ceea ce rămâne se poate folosi la o supă)
  • un pahar de vin alb sec
  • 1 ceapă
  • o ceaşcă de ulei de măsline extravirgin
  • 1 căpăţână de usturoi românesc
  • 250 ml suc de roşii
  • foi de dafin
  • cimbru sau oregano uscat
  • boia dulce,
  • sare,
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocoş la cuptor cu sos de roşii şi mujdei:

1. Bucăţile de carne se şterg bine de apă, se aşează într-o tavă de cuptor şi se asezonează cu sare, piper, boia şi verdeţurile uscate.

2. Se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se acoperă cu o hârtie pergament (aceasta poate fi foarte maleabilă dacă o umeziţi sub robinet şi o şifonaţi cu atenţie, fără să se rupă).

3. Daţi tava la cuptor pentru o oră şi 15 minute, la 180 de grade, apoi îndepărtaţi hârtia pergament, stropiţi carnea cu vinul sec şi lăsaţi la foc maxim încă 15 minute.

4. În acest timp, pregătiţi un sos de roşii rapid: ceapa tocată se căleşte în uleiul de măsline, se adaugă sosul de roşii şi se condimentează. Amestecaţi bine din momentul în care începe să bolborosească, timp de 4-5 minute.
Zdrobiţi căpăţâna de usturoi şi preparaţi un mujdei.

5. Sosul de roşii se toarnă peste carnea din cuptor, se lasă încă 5 minute şi apoi se adaugă şi mujdeiul.

6. Acoperiţi tava cu folie de plastic şi lăsaţi aromele să se împrietenească bine, cca 10 minute, înainte să serviţi.
Garnitura ideală, consacrată deja de clasicul ostropel de pui, sunt cartofii piure.

 

COMENTARII (25)

Bya Ralu 1

22.02.2012, 10:24

yamy ce papa bun

lia maria 1

22.02.2012, 11:26

bun, bun atat de bun ca nu ma pot abtine

kukibella 1

22.02.2012, 12:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41