Colac cu carne si branza

de Panacris in Piine, 2 Dec 2016 | 3123 vizualizari

 

Inițial, am vrut să gătesc faimoasele chiftele în pâine a la Gaby_D, dar mi-am dat seama că am prea puțin amestec de carne ca să fie de ajuns familiei Zmeilor, așa că am combinat pogăcele cu brânză cu chiftele în pâine ;) Sincer a ieșit ceva tare interesant. Gustos și mai ales sățiossss ;) Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • cca. 300 ml apă călduță 
  • 600 g făină albă de grâu 
  • 1 linguriță sare iodată 
  • 2 lingurițe zahăr tos
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui ·
  • 3 lingurițe drojdie uscată
  • Pentru chiftele 
  • cca. 300 g carne tocată amestec vită+porc ·
  • usturoi 
  • 2 felii pâine vechi de o zi ·
  • sare iodată
  • piper proaspăt măcinat
  • boia de ardei dulce 
  • mărar verde/uscat 
  • 1 bucată ou 
  • Pentru umplutura de brânză: ·
  • cca. 100 g brânză de oi 
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac cu carne si branza:

Pentru chiftele, se amestecă carnea tocată cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă; se asezonează cu sare, piper, boia și mărar. Apoi, se modelează cu mâna udă, chifteluțe, mi-au ieșit 14 bucăți.

În cuva de la mașina de pâine, se pun pe rând apa, sarea, zahărul, uleiul, făina și drojdia. Se programează pentru aluat cca. 90 de minute.

Când s-a terminat programul, se scoate aluatul, se întinde, sa taie în rondele. Se pune pe fiecare rondea câte o chifteluță. Se modelează biluțe.

Pe jumătate din aluat se pun bucăți de brânză ce se modelează biluțe. Biluțele obținute se așază într-o formă de guguluf, alternându-se, apoi se ung cu ou și se dau la cuptor cca. 40 minute până se rumenesc frumos.

Felii de colac se servesc ca atare. Simplu, gustos și mai ales sățios! ;)

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu carne si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta