Compot de visine

de delia64 in Sirop / Compot, 3 Iul 2014 | 5100 vizualizari

 

Am primit visine de la parintii mei si m-am apucat de treaba .
Toata lumea pune compoturi , eu va arat varianta mea .

 

INGREDIENTE

  • 5 kg . visine
  • 1,5 kg. zahar
  • 20 borcane de 800 gr.
  • 2 pachete de conservant
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de visine:

Se spala visinele , se curata de codite .

Spalam borcanele  si le sterilizam.

Calculam pentru fiecare borcan 3 linguri de zahar , punem visine intr-un borcan , il umplem cu apa si calculam  de cata apa avem nevoie pentru 20 de borcane.

Intr-o oala  punem apa la fiert   impreuna cu zaharul  , amestecam sa se topeasca zaharul , adaugam conservantul si lasam sa dea cateva clocote  si se formeaza siropul .

Impartim visinile in borcane  , umplem borcanele cu siropul format si punem capacele .

Asezam borcanele in cratite si adaugam apa , lasam sa fiarba cu borcanul  aproximativ 30 - 40 de minute .

Se lasa  borcanele in cratita pana se raceste apa .

Se scot , se sterg borcanele de apa si se aseaza in camara .

La iarna vom avea un compot aromat si gustos .

Pofta buna !!!

 

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga zaharul in borcan peste fructe , se complecteaza cu apa si se fierb cu borcanul .

RETETA IN IMAGINI

Compot de visine-0
Compot de visine-1
Compot de visine-2

COMENTARII (18)

delia64

delia64 1

03.07.2014, 21:47

Rosci draga , este aromat si bun !!!

MOKUSKA

MOKUSKA 1

04.07.2014, 09:35

Foarte bun!

delia64

delia64 1

04.07.2014, 10:22

Mokuska , bun, bun !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!