Conserva de salata de vinete

de laura_n in Conserve, 27 Iul 2015 | 19659 vizualizari

 

Nu stiu daca ati incercat varianta aceasta de a pastra vinete pentru iarna, insa eu am facut-o si doream sa o impartasesc si voua!
Am incercat vinetele la congelator, insa dupa dezghetare, aveau un gust care pe mine m-a cam dat la intors. Asa ca, fan vinete cum sunt, am apelat la aceasta varianta.

 

INGREDIENTE

  • 10 kg vinete
  • o canita ulei
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conserva de salata de vinete:

Se aleg vinete frumoase, coapte, carnoase. Eu le cam evit pe cele lunguiete.

Se coc pe flacara sau la cuptor. Eu le-am copt pe gratar de lemne. Trebuie coapte bine.

Dupa ce le coacem, le asezam pe un tocator, le lasam la scurs macar 30 min, apoi le curatam si le asezam intr-o strecuratoare si le mai lasam 10-15 minute la scurs. Nu vor iesi nici iuti, nici amare daca le scurgem de zeama care o lasa vinetele coapte.

Le pregatim sub forma de salata, le tocam, adaugam sare, ulei si le batem bine. 

Daca doriti, puteti adauga un pic de ceapa tocata. 

Pregatim 5 borcane mari, curate si sterilizate (800 gr) si le umplem cu salata de vinete. Presam bine sa nu ramana goluri de aer si punem cate o lingura de ulei si un praf de sare deasupra, apoi infiletam capacele.

Pregatim un vas cu apa fierbinte, le punem inauntru cu atentie si le dam intr-un clocot, sau le bagam 30 minute in cuptorul incins. Le lasam sa se raceasca in vas, apoi le scoatem, le stergem si le depozitam in camara sau frigider pana in momentul consumarii.

 

 

TIPS-URI

1

alegeti vinete frumoase.

2

trebuie coapte bine

3

salata se prepara si se sareaza dupa gust.

4

din 10 kg de vinete, au rezultat 5 borcane mari de salata

COMENTARII (23)

DIANA B 1

14.07.2016, 09:00

Eu tot ce-am pus in ultimii ani pe baza de ulei , spre primavara avea un gust nu tocmai placut ... acum 35 de ani pana si uleiul era ulei

dantes 1

28.08.2016, 08:32

Trebuie sa incerc si eu

noiinbucatarie 1

28.08.2016, 12:05

de incercat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18