Cookies cu merisoare uscate

de Catalina L in Dulciuri, 23 Oct 2015 | 432 vizualizari

 

Va propun o reteta de cookies cu merisoare foarte simpla de facut.
Reteta originala am gasit-o pe un site american Lisa is Bossy, cantitatile erau date in sticks, oz, cup, T, t .... - hi hi
Cel mai greu mi-a fost sa gasesc traducerea exacta a masurilor.....cred c-am reusit, am obtinut niste cookies fragede, parfumate si delicioase.

Locul de origine al merisoarelor(Vaccinium macrocarpon) este Canada. La fel ca si afinul, merisorul apartine familiei ericaceelor, fiind un arbust scund ce isi pastreaza in permanenta culoarea verde.
Din acest motiv, dar si din cauza consistentei tari a fructelor recoltarea lor necesita o tehnica speciala. Cele 4 celule cu aer din interiorul merisoarelor fac posibila plutirea acestora in cazul unor inundatii ale plantatilor si astfel ele pot fi culese de deasupra apei. Inundatia nu cauzeaza distrugeri, ci din contra faciliteaza dezvoltarea unui ecosistem, cu propria sa flora si fauna.
Dupa uscare, merisoarele bio sunt sortate si apoi sunt fierte in concentrat de mere. Gustul lor acru se mai diminueaza in acest fel, iesind in evidenta o aroma fructosa, usora si proaspata.
Merisoarele bio sunt apreciate datorita continutului lor inalt de vitamina C si de substante antioxidante( flavonoide).
Ele pot fi savurate in stare pura datorita grustului lor proaspat-fructos. Ele pot fi folosite si pentru a completa deserturile, Musli sau sosurile de fructe.
(www.superalimente.ro; naturo.ro)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de unt la temperatura camerei
  • 115 gr de zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 2 linguri de smantana
  • 1/2 lingurita extract de vanille
  • 1/4 lingurita de sare
  • 370 gr faina
  • 100 gr nuci (bio)
  • 100 gr de merisoare (bio) usacte
  • 40 gr de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cookies cu merisoare uscate:

Se amesteca untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o crema spumoasa - puteti folosi robotul sau mixerul.

Adaugati smantana, extractul de vanilie si amestecati.

Puneti faina si sarea, amestecati pana se obtine un aluat care se tine.

Adaugati nucile macinate, merisoarele si amestecati.

Preparati doua benzi de film alimentar.

Luati jumatate din aluat si o rulati in filmul alimentar.

Strangeti bine rulouile la capete.

Repetati, veti obtine 2 rulouri.

Puneti la frigider pentru cel putin 2 ore sau la congelator pentru 30-60 de minute.

Compozitia trebuie sa fie suficient de tare pentru a nu se deforma cand o veti taia.

Taiati cookies de o latime de  6 mm.

Rulati marginile fiecarei cookie prin zahar.

Puneti-le intr-o tava pe o hartie de copt.

Coaceti la 180-200°C  pentru 10-15 minute.

Puteti congela unul din rulouri. Il veti scoate si prepara prajiturile cand veti avea pofta sau invitati surpriza.

Reteta  Lisei era pentru 35-40 cookies. Am obtinut 39.

Pofta Buna!!!!

 

TIPS-URI

1

le puteti conserva intr-o cutie de metal

RETETA IN IMAGINI

Cookies cu merisoare uscate-0
Cookies cu merisoare uscate-1
Cookies cu merisoare uscate-2
Cookies cu merisoare uscate-3
Cookies cu merisoare uscate-4
Cookies cu merisoare uscate-5
Cookies cu merisoare uscate-6
Cookies cu merisoare uscate-7
Cookies cu merisoare uscate-8
Cookies cu merisoare uscate-9
Cookies cu merisoare uscate-10
Cookies cu merisoare uscate-11
Cookies cu merisoare uscate-12
Cookies cu merisoare uscate-13

COMENTARII (12)

mirela0911 1

24.10.2015, 11:18

Perfecte la cafea!

Rocsi 1

24.10.2015, 21:06

Astea nu le refuz niciodata

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 09:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20