Cornulete cu gem si nuca

de Micutza Luana in Prajituri, 22 Ian 2014 | 6303 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa
  • 180 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • un plic drojdie uscata
  • un varf de sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • o lg esenta de rom
  • 300 gr faina
  • un borcanel mic gem de capsuni
  • 50 grame nuca maruntita
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu gem si nuca:

Untul il amestecam cu zaharul pana se dizolva si punem si drojdia .

Adaugam coaja de portocala, apa,  sarea, esenta si faina treptat pana obtinem o bila de aluat nelipicioasa .

Intindem aluatul in forma rotunda si il taiem triunghiuri.

In fiecare triunghi punem cate o lingurita din amestecul de gem pe care l-am amestecat cu nuca  si rulam de la baza la varf .

Procedam asa cu tot aluatul si punem cornutele intr-o tava tapeta cu margarina si hartie de copt.

Se da la cuptorul incalzit circa 20 minute .

Se pudreaza cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca