Cornulete cu prune

de papabundetot in Prajituri, 8 Sep 2013 | 4024 vizualizari

 

Mie imi place bucataria nu numai la nivelul de a gati dar si la nivel de experiment ca sa zic asa :) ,de multe ori fac experimente cu gandul…sa vedem ce va iesi si din asta.Daca produsul final se mananca si nu avem plangeri,il impartasesc si cu voi in ideea ca poate unii invata din greselile mele,altii poate nu au un anumit ingredient si vazand aici ca se poate gatesc un preparat fara a fi nevoiti sa mai mearga la cumparaturi dupa ingredientul lipsa :) asa a fost si cu aceste cornulete…un experiment de aluat care pana la final s-a dovedit a fi gustos chiar.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 gr faina
  • 250 ml apa calda
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 cana zahar
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 1 kg prune
  • 5-6 linguri de zahar
  • scortisoara,
  • menta verde
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu prune:

Apa si zaharul le-am amestecat pana cand zaharul s-a topit,am adaugat apoi sarea,uleiul si am turnat compozitia peste faina si am amestecat totul pana am obtinut o bila de aluat.Daca as fi avut drojdie in casa,era buna si poate cornuletele mele ieseau ceva mai pufoase,insa neavand am continuat asa cu titlul de experiment.

Prunele le-am taiat felii subtiri si le-am pus intr-o tigaie impreuna cu zaharul,scortisoara si menta si le-am lasat la foc pana cand totul s-a legat,ca si la gem.Am dat apoi compozitia la racit si m-am intors la aluatul meu.

Am impartit bila de aluat in mai multe parti pe care le-am intins apoi cu sucitorul o parte de aluat am taiat-o fasiute cu un cutit bine ascutit.Am pus in mijlocul aluatului umplutura de prune,am tras apoi partea de aluat netaiat,apoi cel taiat si am uns deasupra cu un ou batut pentru a capata o culoare frumoasa la copt.

Am lasat cornuletele la copt pana cand s-au rumenit frumos.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu dulceata de prune si nuca