Cornulete cu prune

de papabundetot in Prajituri, 8 Sep 2013 | 1453 vizualizari

 

Mie imi place bucataria nu numai la nivelul de a gati dar si la nivel de experiment ca sa zic asa :) ,de multe ori fac experimente cu gandul…sa vedem ce va iesi si din asta.Daca produsul final se mananca si nu avem plangeri,il impartasesc si cu voi in ideea ca poate unii invata din greselile mele,altii poate nu au un anumit ingredient si vazand aici ca se poate gatesc un preparat fara a fi nevoiti sa mai mearga la cumparaturi dupa ingredientul lipsa :) asa a fost si cu aceste cornulete…un experiment de aluat care pana la final s-a dovedit a fi gustos chiar.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 gr faina
  • 250 ml apa calda
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 cana zahar
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 1 kg prune
  • 5-6 linguri de zahar
  • scortisoara,
  • menta verde
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu prune:

Apa si zaharul le-am amestecat pana cand zaharul s-a topit,am adaugat apoi sarea,uleiul si am turnat compozitia peste faina si am amestecat totul pana am obtinut o bila de aluat.Daca as fi avut drojdie in casa,era buna si poate cornuletele mele ieseau ceva mai pufoase,insa neavand am continuat asa cu titlul de experiment.

Prunele le-am taiat felii subtiri si le-am pus intr-o tigaie impreuna cu zaharul,scortisoara si menta si le-am lasat la foc pana cand totul s-a legat,ca si la gem.Am dat apoi compozitia la racit si m-am intors la aluatul meu.

Am impartit bila de aluat in mai multe parti pe care le-am intins apoi cu sucitorul o parte de aluat am taiat-o fasiute cu un cutit bine ascutit.Am pus in mijlocul aluatului umplutura de prune,am tras apoi partea de aluat netaiat,apoi cel taiat si am uns deasupra cu un ou batut pentru a capata o culoare frumoasa la copt.

Am lasat cornuletele la copt pana cand s-au rumenit frumos.

Pofta mare!

 

COMENTARII (20)

adry88

adry88 1

09.09.2013, 14:22

place

T I M E A

T I M E A 1

09.09.2013, 18:42

simona72

simona72 1

09.09.2013, 18:45

Buneeee!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12