Cornulete fragede cu nuca

de Alexandra Burz in Dulciuri, 19 Ian 2014 | 1997 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr untura
  • 200 gr zahar
  • 200 gr nuci macinate
  • 4 linguri smantana +20% grasime
  • 5 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • faina cat cuprinde
  • 1 plic zahar pudra cu aroma de vanilie (pentru pudrat la sfarsit)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu nuca:

Intr-un bol se pun toate ingredientele

Se amesteca

Se adauga faina pana se formeaza un aluat care poate fi "manuit" bine

Formati cornulete de aproximativ 5-10 cm sub forma de semiluna

Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si dati-le la cuptor pt 15-20 minute la 180 grade

Se pudreaza cu zahar praf cat sunt calde

 

TIPS-URI

1

pentru un plus de aroma puteti adauga o esenta de rom

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulete fragede cu nuca 292252
retete culinare - Cornulete fragede cu nuca 292253
retete culinare - Cornulete fragede cu nuca 292254
retete culinare - Cornulete fragede cu nuca 292255
retete culinare - Cornulete fragede cu nuca 292256
retete culinare - Cornulete fragede cu nuca 292257
retete culinare - Cornulete fragede cu nuca 292258
retete culinare - Cornulete fragede cu nuca 292259
retete culinare - Cornulete fragede cu nuca 292260

COMENTARII (30)

Alexandra Burz 1

21.01.2014, 00:28

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 17:37

foarte buuune

Alexandra Burz 1

22.01.2014, 21:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D