Cornulete vanilate cu nuca

de RuxyRux in Prajituri, 22 Dec 2013 | 11288 vizualizari

 

Ma trimitea acum cateva zile Gabyta la bucatarie...asa ca va rog daca o vedeti...sa-i transmiteti ca am ascultat-o :)))....astazi mi-am facut cornulete cu nuca si vanilie ca tareeeeee-am mai poftit la ale ei :)....
Fragede, se topesc in gura, aromate si incredibil de delicioase, va promit un mare wow dupa ce le veti gusta:).....acum ramane sa astept Mosu' bun si drag :)
Dragii mei bucatarasi...va urez din toata inima sa va ninga cu iubire...Craciun cu bucurie! Sarbatori Fericite!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina de patiserie( plus inca putina pentru infainat)
  • 100 gr amidon( le face foarte pufoase)
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar brun(facut pudra)
  • 1 ou
  • 250 gr nuca prajita si apoi maciinata
  • 1/2 pliculet praf de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • vanilie
  • coaja de la o portocala
  • 1 esenta de rom
  • Decor:
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat cornuletele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete vanilate cu nuca:

O portie = o tava( tava de cuptor), asa ca vor iesi 4 portii de cornulete.

Nuca se prajeste si apoi se cantareste prajita. se macina in robot.  Zaharul se face pudra la masina de cafea.

Se combina toate ingredientele si se framanta un aluat, nu foarte tare si destul de sfaramicios, pe care il vom infaina cu o mana de faina si-l vom da la rece 30 de minute.

Cand a trecut timpul impartim coca in 4 bucati, pastram una pe masa de lucru si restul le vom tine la rece si le vom scoate pe masura ce preparam cornuletele.

Incingem cuptorul la 170 de grade si incepem sa le formam. Rupem bucati mici, facem o mica mingiuta si apoi le rulam sub forma de cornulet.

Asezam cornuletele pe foaia de copt in tava si le coacem pana se rumenesc...timpul depinde de cuptor desigur...eu zic sa le probati, cand marginile sunt bine rumenite, le ridicati usor si va uitati sa fie facute si la baza.

Scoateti cornuletele si le lasati obligatoriu la racit. Sunt extrem de fragede si extrem de sensibile pana nu se racesc, o sa vedeti daca le veti gusta asa. Le tavaliti prin zahar pudra dar numai cand sunt reci si aici va recomand cu incredere un strasnic ajutor de bucataras...copilul :)))...si nu uitati va rog de wow! :))) Deliciu total!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete vanilate cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

diaconta 1

26.12.2013, 23:24

pai eu am inteles ca ne trimitea la ea in bucatarie n-am inteles bine?)))))
minunate

RuxyRux 1

26.12.2013, 23:29

Nu cred Diuta )) N-am primit invitatia

RuxyRux 1

26.12.2013, 23:29

Inisor si mie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede