Costite aromate pe gratar

de xana in Porc, 10 Mai 2014 | 4126 vizualizari

 

Stim noi pe cineva careia ii place mult leguma asta :) Sunt excelente la gust!

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de coaste de porc intregi(cred ca au avut 1 kg si ceva amandoua)
  • 2 cuisoare
  • 1/2 lingurita chimion praf
  • 1 lingurita chimen dulce
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 lingurita boabe de piper negru
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 frunzulite dafin
  • 4 catei mari de usturoi
  • putina coaja de portocala rasa
  • 2 linguri otet balsamic
  • 3 linguri pasta de rosii
  • cca 50 ml ulei de masline
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costite aromate pe gratar:

Piperul boabe si cuisoarele le facem praf si le amestecam cu boiaua de ardei, chimionul, chimenul si sare. Intindem bine acest amestec pe toata suprafata carnii(aceasta trebuie sa fie uscata, nu umeda). Lasam cateva ore sa ia gust(am lasat de pe o zi pe alta, dar nu e musai).

Dupa acest timp, amestecam celelalte ingrediente si anume: cimbrul, dafinul, usturoiul pisat, coaja de portocala, otetul balsamic, pasta de rosii si uleiul de masline. Ungem din nou carnea cu acest preparat si o dam la cuptor, acoperita cu folie de aluminiu pentru 2 ore. Lasam un colt al foliei ridicat.

Scoatem carnea din tava si o trecem pe gratarul incins, iar cu sucul format in tava o ungem din cand in cand, cu ajutorul unei pensule. Nu trebuie sa stea mult pe gratar, ca se poate arde, cca 5 minute sunt suficiente pentru a prinde gustul de fum si a se rumeni.

Le taiem si le servim cu salata si un sos la alegere alaturi.

 

RETETA IN IMAGINI

Costite aromate pe gratar-0
Costite aromate pe gratar-1
Costite aromate pe gratar-2
Costite aromate pe gratar-3
Costite aromate pe gratar-4
Costite aromate pe gratar-5
Costite aromate pe gratar-6
Costite aromate pe gratar-7
Costite aromate pe gratar-8

COMENTARII (23)

xana

xana 1

12.05.2014, 17:33

MOKUSKA

MOKUSKA 1

19.05.2014, 13:51

vaaai, ne place mult

DanaModog

DanaModog 1

16.12.2014, 12:22

Delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24