Cotlet de porc cu dovlecei pane

de nico15 in Porc, 7 Iul 2012 | 1238 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cotlet de porc
  • 1 dovlecel
  • 2 ouă
  • 50 ml de lapte
  • sare, piper
  • faina
  • ulei
  • 1 morcov
  • cimbru
  • boia
  • 3 catei de usturoi
  • 25 ml de smantana lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu dovlecei pane:

 

Cotletul se condimenteaza(piper, boia, cimbru) si se va pune pe gratar pentru a prinde culoare pe ambele parti.

Se curata un morcov si se va taia fasii longitudinale care vor forma un pat pentru bucata de cotlet care va fi data la cuptor 25 de minute, se adauga putin ulei si se va da la 180 de grade la cuptor, dupa care se scoate si se va pastra acoperit.Cat sta cotletul la cuptor ne vom ocupa de dovlecel.

Dovlecelul il curatam de coaja si il vom taia rondele de grosime potrivita, se amesteca, sare, piper, oua si faina si vom trece discurile de dovlecei prin acest amestec dupa care le vom praji intr-o tigaie in care in prealabil a fost pus ulei si unt. Se prajesc pe ambele parti si se scot pe servetele absorbante pentru indepartarea surplusului de grasime.

Curatam cateii de usturoi, ii pasam, punem sare si ulei si frecam bine, dupa care se va adauga si smantana.

Luam cotletul si il feliem, punem dressingul nostru intr-o lingura fantezie si pentru décor putem adauga boia sau curry. Eu am facut si o omleta simpla pe care am feliat-o si adaugat-o langa; se poate servi / sau nu si acest supliment depinde de voi.

Plating: Vom lua o forma rotunda aranjam dovlecei in ea, de jur imprejur aranjam feliile de cotlet si omleta, in varful dovleceilor adaugam o lingurita de pasta de usturoi si 2 frunzulite de bucuioc, adaugam lingura fantezie cu dresingul suplimentar de usturoi si decoram cu curry.

Pofta buna

 

RETETA IN IMAGINI

Cotlet de porc cu dovlecei pane-0
Cotlet de porc cu dovlecei pane-1
Cotlet de porc cu dovlecei pane-2
Cotlet de porc cu dovlecei pane-3

COMENTARII (7)

Sim0na

Sim0na 1

08.07.2012, 17:17

Foarte bun!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

08.07.2012, 20:09

MIUTA

MIUTA 1

08.07.2012, 23:38

Cate bunatati ai facut Nico Imi place tare mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12