Cotlet de porc cu dovlecei pane

de nico15 in Porc, 7 Iul 2012 | 3271 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cotlet de porc
  • 1 dovlecel
  • 2 ouă
  • 50 ml de lapte
  • sare, piper
  • faina
  • ulei
  • 1 morcov
  • cimbru
  • boia
  • 3 catei de usturoi
  • 25 ml de smantana lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu dovlecei pane:

 

Cotletul se condimenteaza(piper, boia, cimbru) si se va pune pe gratar pentru a prinde culoare pe ambele parti.

Se curata un morcov si se va taia fasii longitudinale care vor forma un pat pentru bucata de cotlet care va fi data la cuptor 25 de minute, se adauga putin ulei si se va da la 180 de grade la cuptor, dupa care se scoate si se va pastra acoperit.Cat sta cotletul la cuptor ne vom ocupa de dovlecel.

Dovlecelul il curatam de coaja si il vom taia rondele de grosime potrivita, se amesteca, sare, piper, oua si faina si vom trece discurile de dovlecei prin acest amestec dupa care le vom praji intr-o tigaie in care in prealabil a fost pus ulei si unt. Se prajesc pe ambele parti si se scot pe servetele absorbante pentru indepartarea surplusului de grasime.

Curatam cateii de usturoi, ii pasam, punem sare si ulei si frecam bine, dupa care se va adauga si smantana.

Luam cotletul si il feliem, punem dressingul nostru intr-o lingura fantezie si pentru décor putem adauga boia sau curry. Eu am facut si o omleta simpla pe care am feliat-o si adaugat-o langa; se poate servi / sau nu si acest supliment depinde de voi.

Plating: Vom lua o forma rotunda aranjam dovlecei in ea, de jur imprejur aranjam feliile de cotlet si omleta, in varful dovleceilor adaugam o lingurita de pasta de usturoi si 2 frunzulite de bucuioc, adaugam lingura fantezie cu dresingul suplimentar de usturoi si decoram cu curry.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu dovlecei pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Sim0na 1

08.07.2012, 17:17

Foarte bun!

MotanLaOale 1

08.07.2012, 20:09

MIUTA 1

08.07.2012, 23:38

Cate bunatati ai facut Nico Imi place tare mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Roti de porc in vas roman