Covrigi cu sare si susan

de Sylvia in Piine, 4 Feb 2010 | 8361 vizualizari

 

Mi s-a facut dor de covrigii mancati in Romania in perioada studentiei :) si cum aici in Franta nu gasesc asa ceva am incercat sa ii fac eu acasa.

 

INGREDIENTE

  • Am facut un aluat clasic de paine doar ca am inlocuit jumatate cantitatea de apa cu lapte, am pus asadar
  • 500 grame de faina  alba,
  • 125 ml apa,
  • 125 ml lapte,
  • 25 grame de drojdie proaspata ,
  • o jumatate lingurita de zahar,
  • o lingurita sare,
  • o lingura ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu sare si susan:

    Am facut aluatul cu masina de paine si l-am lasat la dopit ceva mai mult, apoi am modelat  din batonase de aluat covrigii.

    I-am fiert un minut in apa clocotita , pana se ridica la suprafata si se umfla putin.

   Am asezat covrigii pe tava de copt si am presarat pe unii sare mare si pe altii susan si i-am dat la cuptor la  200  de grade pt 20-25 minute, ultimele 5 minute lasati la temp maxima sa se rumeneasca si sa fie crocanti . Cu coptul poate si varia de la un cuptor la altul, adaptati timpul de coacere daca trebuie.

    I-am dat cu putin apa dupa ce i-am scos si abia am asteptat sa se racoreasca putin sa ii mancam    .

 

RETETA IN IMAGINI

Covrigi cu sare si susan-0
Covrigi cu sare si susan-1
Covrigi cu sare si susan-2
Covrigi cu sare si susan-3
Covrigi cu sare si susan-4

COMENTARII (1)

lacri

lacri 1

11.03.2010, 13:46

Arata bine si mie imi plac foarte mult covrigii,am sa incerc si eu reteta,tinand cont ca aici unde locuiesc eu acuma nu sunt asa ceva.Mersi.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12