Cozonac cu rahat

de jolygina in Prajituri, 29 Ian 2013 | 1821 vizualizari

 

de cate ori am facut cozonac ,nu am apucat sa ii fac fotografi ,nici cele de la aceasta reteta nu sunt stralucite ,imi este pe duca aparatul dar si asa trebuie sa finalizez retetele

 

INGREDIENTE

  • 2 cubulete de drojdie
  • 1 kg de faina
  • o jumatate de cana de zahar pudra (eu mai pun si indulcitor ,noua ne place mai dulce)
  • 4 oua
  • putina sare
  • 8 linguri de ulei pentru final
  • coaja de la lamaie ,portocala
  • stafide 100g
  • 500 g rahat
  • un galbenus de ou pentru uns
  • lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat:

Topim zaharul in lapte, il incalzim putin, dupa care adaugam praful de sare, stafidele, apoi drojdia sfaramanta. Adaugam si coaja de la portocala si de la lamaie, apoi amestecam bine pana se topeste drojdia. Cand s-a topit si drojdia adaugam si galbenusurile de la ou, le incorporam bine apoi adaugam treptat faina in ploaie si framantam bine. Cand s-a format coca adaugam albusurile spuma, le incorporam usor pentru a nu-si pierde din volum, apoi adaugam uleiul. Mai framntam pana se incorporeaza si punem coca la loc calduros pentru a dospi timp de 30 de minute.

Impartim coca in 4 si intindem foi din acele 4 bucati. Asezam pe ele rahat, apoi le rulam si apoi le rasucim 2 cate 2. Asezam cozonacii in tava si ii mai lasam la dospit inca 25 de minute. Cand au crescut ii ungem cu galbenusul de ou

Punem cozonacii la cuptor la foc moderat si ii lasam sa se coaca circa 45-50 de minute

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonac cu rahat-0
Cozonac cu rahat-1
Cozonac cu rahat-2
Cozonac cu rahat-3
Cozonac cu rahat-4

COMENTARII (24)

mena29

mena29 1

12.12.2013, 08:04

Bravo!

jolygina

jolygina 1

12.12.2013, 08:34

jolygina

jolygina 1

24.12.2014, 11:44

Am uitat de lapte

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!