Cozonac fara framantare

de Constelatialeu in Dulciuri, 24 Dec 2015 | 1563 vizualizari

 

Moda Craciunului 2015..Mos Craciun ti-am adus si  cozonac, te-am indulcit sa-ti iasa pe horn, poate nu-mi aduci si  mie ceva, macar un costum se baie, ca a venit vara....m-am inspirat de la Rocsi....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina -din grau de anul asta, proaspat macinata
  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 42 g drojdie proaspata Dr. Oetker
  • 110 g unt 70 % grasime
  • 330 ml lapte+5 linguri in plus
  • 150 g stafide aurii
  • sare
  • coaja lamaie
  • coaja portocala
  • Umplutura
  • 280 g nuca macinata
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar
  • 2 albusuri
  • 6 linguri lapte
  • rahat cubulete mici cca 150 g
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • zahar brun si mac
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac fara framantare:

Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron cernem faina si facem in mijloc o adancitura, sfaramam drojdia, presaram un praf de sare si adaugam 5 linguri de lapte caldut si amestecam, lasam sa creasca cca 15 min. Cat creste maiaua, incalzim laptele. Intr-un castron punem cele 3 oua si 2 galbenusuri, adaugam zaharul, coaja de lamaie si portocala, omogenizam si apoi adaugam laptele, acest amestec in turnam peste maia si incepem sa amestecam adunand in centru faina, adaugam stafidele si untul topit, omogenizam pana intra tot untul in aluat si apoi acoperim castronul cu un prosop si lasam sa creasca cca 2 ore. Intre timp pregatim formele de cozonac, le imbracam cu hartie de copt. Apoi batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi nuca macinata si laptele.Cand aluat a crescut il impartim in 4 parti egale, intindem fiecare parte, punem umplutura si rahat, apoi rulam si rasucim cate doua bucati intre ele. Asezam in forma, ungem cu ou batut, presaram zahar brut si mac. Mai lasam s acreasca cca 15 min, apoi bagam tavile la cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic cca 45-50 min. Deobicei se taie rece, dar eu n-am rabdare si rup din el asa cald, am zis rup, nu tai pentru ca se cruzeste daca tai cat este fierbinte....sa-mi fie de bine, ca mi-am facut damblaua....

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac fara framantare 418599
retete culinare - Cozonac fara framantare 418600
retete culinare - Cozonac fara framantare 418601
retete culinare - Cozonac fara framantare 418602
retete culinare - Cozonac fara framantare 418603
retete culinare - Cozonac fara framantare 418604
retete culinare - Cozonac fara framantare 418605
retete culinare - Cozonac fara framantare 418606
retete culinare - Cozonac fara framantare 418607
retete culinare - Cozonac fara framantare 418608
retete culinare - Cozonac fara framantare 418609
retete culinare - Cozonac fara framantare 418610
retete culinare - Cozonac fara framantare 418611
retete culinare - Cozonac fara framantare 418612
retete culinare - Cozonac fara framantare 418613
retete culinare - Cozonac fara framantare 418614
retete culinare - Cozonac fara framantare 418615

COMENTARII (18)

simona72 1

25.12.2015, 13:20

Sigur au iesit tare buni! inca nu am incercat reteta...

Camelya 1

25.12.2015, 16:47

Ce minunatie de cozonacel!

Rocsi 1

26.12.2015, 14:04

Ti-a iesit minunat, sincer. Sper ca ti-a si placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55