Crap umplut

de susu in Crap / Caras, 29 Dec 2009 | 16984 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 crap mare ,
  • 1 mana de orez,
  • 200 gr ciuperci din conserva sau proaspete,
  • 2 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 1 ardei gras rosu,
  • o mana verdeata tocata,
  • 1 pahar suc de rosii,
  • 1 pahar de apa,
  • condimente,
  • 1 pahar mic de ulei de masline,
  • 1 cana de vin alb,
  • cateva tomate taiate felii.,
  • cativa catei de usturoi intregi,
  • 2 foi de dafin,
  • lamaie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap umplut:

Aveam un crap de vreo 3 kg si nu stiam ce sa fac cu el. L-am spalat si curatat si l-am "masat" pe toate partile cu condimente pentru peste si vegeta inclusiv burtica si l-am lasat la odihnit. Am tocat mai multa ceapa ca doar e pestele mare si am calit in ulei de masline. Am adaugat orezul si am calit apoi am adaugat ciupercile din conserva taiate felii sau daca doriti tocate mai marunt dupa preferinta si scurse bine  si am mai inabusit pana a scazut zeama.Adaugam si 1 morcov tocat marunt si calim. Dupa ce s-au calit bine mai poti pune cateva minute un capac peste pentru a se inabusi si mai bine.

Se condimenteaza putin si cu compozitia  se umple pestele . Se leaga burta cu sfoara si se pune in tava morcovul, ardeiul si o ceapa mica taiate rondele. Peste ele se aseaza pestele si se adauga vinul, apa, sucul de rosii, tomatele taiate felii, usturoiul, foile de dafin, uleiul, vinul si se baga la cuptor pana scade din compozitie aproximativ 40 minute. L

a sfarsit se adauga patrunjel tocat si se serveste cu lamaie. Se aseaza pestele bucati zdravene in farfurie impreuna cu sosul din tava si binenteles nelipsitul vin alb.

 

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crap umplut 12784
retete culinare - Crap umplut 12785
retete culinare - Crap umplut 12786
retete culinare - Crap umplut 12787

COMENTARII (9)

Teo 1

02.01.2010, 16:34

chiar mi-e dor de un peste ,dupa atata porc;arata chiar bine.

cicilica 1

26.02.2010, 11:09

L-am facut si a iesit exact la fel ca al tau.Gustul foarte bun.

MIUTA 1

16.11.2011, 20:25

Foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18