Creme Piatou cu mere caramelizate si napolitane din mere uscate

de -Miti- in Dulciuri, 4 Oct 2011 | 2178 vizualizari

 

Creme Piatou este un desert grecesc pe care l-am combinat cu mult succes cu merele caramelizate si pireul de mere uscat. Un desert usor, delicios si care se termina repede repede de tot...stateau maruntelele mele la coada si asteptau sa termin cu pozatul:)) Il recomand cu mult drag,un dulce sanatos cu ingrediente mereu in casa.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente creme piatou:
  • 550 ml de lapte
  • coaja de la o lamaie
  • 5 linguri de amidon
  • 6-10 linguri de zahar (eu am pus 6)
  • 2 galbenusuri 
  • Ingrediente Mere caramelizate 
  • 500 gr mere
  •  scortisoara Kotanyi 
  • 2 - 4 linguri de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme Piatou cu mere caramelizate si napolitane din mere uscate:

Se incalzeste un cup de milk impreuna zaharul si  coaja de lamaie,dar nu se fierbe.

Separat,se amesteca restul de milk cu amidonul. Se ia craticioara de pe foc si se adauga laptele cu amidon,amestecand continuu. Se pune inapoi pe foc mic si se amesteca pana se obtine o budinca. Se ia de pe foc si se scoate coaja de lamaie.

Se bat galbenusurile de ou pana devin ca o crema si se adauga incet la budinca,amestecand constant. Se pune inapoi pe foc si se mai tine 2-3 minutes,din nou amestecand tot timpul ca sa nu se lipeasca.

Se curata merele de coaja si de cotor si se vor taia in felii rotunde.Se caramelizeaza zaharul si se adauga merele si scortisoara.

Napolitana din foaie uscata de mere

Avem nevoie de 500 de grame de mere curatate de cotor,coaja poate sa ramana. Se calesc cu putina apa pana se inmoaie si se mixeaza cu mixerul vertical pana se obtine un pireu. Se mai tine pe foc pana s-a evaporat toata apa.

Se intinde pe o tava (am folosit una de silicon) si se tine la soare sa se usuce. Eu am facut-o subtire si a fost gata in 24 de ore,dar se poate usca si la cuptor. Dureaza cateva ore la foc mic cu usa intredeschisa.

Dupa ce s-a uscat,se taie un cerc ce se va rula .

Acum urmeaza asamblarea. Se alege forma dorita si se pune un strat de crema,mere caramelizate si iar un strat de crema. Am asamblat intr-o forma de silicon pentru briose si le-am rasturnat in farfurie. Se pot lasa la frigider,dar la mine nu a mai avut nimeni rabdare sa astepte.

Se orneaza cu mere caramelizate, napolitana din mere uscate,frunze de menta si se presara putina scortisoara. Optional se poate adauga si niste frisca.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Creme Piatou cu mere caramelizate si napolitane din mere uscate-0
Creme Piatou cu mere caramelizate si napolitane din mere uscate-1
Creme Piatou cu mere caramelizate si napolitane din mere uscate-2
Creme Piatou cu mere caramelizate si napolitane din mere uscate-3
Creme Piatou cu mere caramelizate si napolitane din mere uscate-4
Creme Piatou cu mere caramelizate si napolitane din mere uscate-5
Creme Piatou cu mere caramelizate si napolitane din mere uscate-6
Creme Piatou cu mere caramelizate si napolitane din mere uscate-7

COMENTARII (23)

adry88

adry88 1

09.10.2011, 10:36

frumoasa prezentarea

Rux

Rux 1

15.11.2011, 15:46

Superb superba idee...mi-e dor de Miti

-Miti-

-Miti- 1

17.11.2011, 00:22

ruxy si mie mi-e dor de tine,dar ma gandesc la tine de cate ori am nevoie de o vorba buna,stiu ca tu mereu spui "the right thing"

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12