Cuburi cu alune si ghimbir ( Ingwer Nuss Würfel)

de danakarin in Prajituri, 5 Dec 2011 | 1784 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g     ghimbir confiat -puteti folosi si portocale sau lamai confiate
  • 140 g     zahar praf
  • 175 g     unt-foarte rece
  • 250 g     faina
  • 70 g     alune macinate sau sfaramate marunt
  • 1 limetta mica
  • 1 praf de sare
Portii: 25
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu alune si ghimbir ( Ingwer Nuss Würfel):

Taiem ghimbirul foarte marunt si punem deoparte o lingura pentru decorare. Din restul cantitatii, impreuna cu 60 g zahar, faina , unt, alune framantam un aluat pe care apoi il intindem intr-o foaie de 1,5 cm grosime, si, in forma aceasta, eventual taiat in doua, penru a fi transportat mai usor, il tinem o ora in frigider. Taiem cubulete de aprox 2 cm latura, si le coacem pe sina a doua de jos a cuptorului, la 180 de grade timp de 15-20 min,pana marginile devin aurii. Dupa ce se racesc,le ungem cu o glazura realizata din restul de zahar praf si 2 linguri de suc de limeta, sau de lamaie.Pe fiecare punem cite o bucatica de ghimbir confiat.

 

TIPS-URI

1

Se pastreaza foarte bine pana la 6 saptamani, in cutii inchise, si aroma de ghimbir de "desfasoara" dupa aprox. o saptamana.

COMENTARII (14)

Lau 1

05.12.2011, 20:26

imi plac

Rux 1

05.12.2011, 20:51

O reteta excelenta

danakarin 1

06.12.2011, 06:15

multzumesc Ruxy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D