Cuburi cu zmeura si ciocolata

de alldaycooking in Prajituri, 29 Mar 2012 | 2386 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • 220 gr faina
  • 110 gr unt
  • 1 ou
  • putina sare
  • Jeleu de zmeura:
  • 300 gr zmeura
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri fructoza
  • Crema de ciocolata:
  • 200 gr smantana dulce
  • 200 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu zmeura si ciocolata:

Am incalzit smantana impreuna cu ciocolata rupta bucatele pana cand s-a topit ciocolata. Am lasat la rece in frigider pana cand s-a ingrosat crema (3 ore).  

Pentru crusta am amestecat ingredientele enumerate si am lasat la rece coca 30 de minute. Am intins coca si am asezat-o intr-o tava aranjand putin marginile. Peste coca am pus o hartie de copt si 2 pumni de fasole. Am copt la 180 de grade timp de 15 minute, apoi am inlaturat hartia de copt si fasole si am copt pana cand s-a rumenit putin crusta.   

Pentru jeleul de zmeura am pus la fiert zmeura impreuna cu fructoza. Cand a inceput sa fiarba am adaugat faina si am amestecat pentru a nu se forma cocoloase. Am lasat sa mai fiarba aprox. 2 minute. Am turnat jeleul peste crusta cat era fierbinte.  

Cand crema de ciocolata a inceput sa se intareasca am mixat-o pana cand am obtinut o crema spumoasa. Aceasta crema am pus-o peste jeleul de zmeura care se racise bine. Am mai lasat la rece putin apoi am taiat cubulete.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cuburi cu zmeura si ciocolata 154732
retete culinare - Cuburi cu zmeura si ciocolata 154733
retete culinare - Cuburi cu zmeura si ciocolata 154734

COMENTARII (27)

Sim0na 1

30.03.2012, 20:46

Un deliciu absolut!!!

BuburuzaBubu 1

05.04.2012, 20:03

place place

alldaycooking 1

05.04.2012, 20:53

Ma bucur!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S