Cupcakes cu merisoare si glazura

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 13 Ian 2014 | 1041 vizualizari

 

Combinatia cu merisoare a urcat imediat in topul meu, la favorite ... gustul dulce-acrisor e divin.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 6 linguri de ulei,
  • 10 linguri lapte,
  • 10 linguri de zahar,
  • 14 linguri faina,
  • 1 praf de copt,
  • 1/2 esenta de rom,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • coaja de la o jumatate de lamaie,
  • 1 ciocolata cu lapte,
  • 100 g merisoare,
  • putina nuca macinata,
  • un praf de sare.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu merisoare si glazura:

Trebuie sa tinem cel putin o ora toate ingredientele la temperatura camerei pentru un rezultat cat mai bun.  

Ouale se separa si albusurile se bat mai intai spuma cu un praf de sare. Apoi se pune zaharul si zaharul vanilat treptat si se mixeaza pana cand devin consistente si nu se varsa daca intoarcem castronul :D  

Se adauga peste ele galbenusurile, apoi uleiul, laptele si se mixeaza.  

Incepem apoi sa punem faina, cate 1 - 2 linguri si mixam bine. Adaugam si praful de copt.  

La final punem merisoarele, coaja de lamaie si mai amestecam putin cu o spatula, nu cu mixerul.  

In formele pt cupcakes asezam hartiutele pt copt si le umplem 3/4 cu aluat.  

Punem tava la cuptorul preincalzit la foc mic, timp de maxim 20 de minute.  

Dupa primele 10 min ele deja se umfla, iar in urmatoarele 10 min prind o culoare rumenie frumoasa.  

Este bine sa nu deschidem cuptorul in primele 10 min, dar apoi trebuie sa le supraveghem, sa nu cumva sa se arda, in functie de flacara cuptorului vostru.  

Se scot usor din tava cu ajutorul unei manusi de bucatarie si se aseaza pe o alta tava normala sau pe un gratar sa se raceasca.  

Glazura o pregatim simplu din ciocolata topita pe bain marie cu putina esenta de rom.  

O punem calda peste cupcakes-urile care s-au racit intre timp. Mai presaram putina nuca macinata deasupra si gata desertul.

 

COMENTARII (22)

Dana_Retetegg 1

13.01.2014, 22:24

Multuuumesc!!

anca_rm 1

14.01.2014, 09:25

mmmm ce bune

Dana_Retetegg 1

14.01.2014, 10:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: