Desert chec

de ramo_cata in Dulciuri, 17 Mai 2009 | 26621 vizualizari

 

Este prajitura care nu lipseste de la nici o sarbatoare, chef, vizite.. este compozitie dubla, pentru ca eu le coc in tavi de cozonac, care sunt mai mari...se poate face si in tavi pentru chec, dar cu ingredientele pe jumatate.

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 3 cani zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 3  cani  faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de rom sau vanilie 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si zaharul vanilat, se bat pana se face compozitia ca o bezea. Galbenusurile se freaca cu uleiul, cu o lingura de lemn, in acelasi sens, sa nu se taie. Se adauga peste albusurile batute spuma. Se adauga praful de copt. Se amesteca din nou usor. Se adauga faina tot in ploaie si se amesteca cu o spatula pana se incorporeaza. Se adauga esenta de rom sau vanilie.

Se tapeteaza tavile cu ulei si faina sau se pune hartie de copt. Cuptorul trebuie sa fie incins bine dinainte, la 180 de grade.

Eu fac un chec cu cacao si unul fara, ca sa manance si puiutul meu. Intr-un castronel amestec 2 linguri de cacao cu cateva linguri din compozitia de chec. Pun aluatul in tavi iar intr-unul din checuri adaug si compozitia cu cacao. Cu coada unei linguri amestec compozitia pentru a se amesteca bine cacaua si a se forma acel efet marmorat. Le dau la cuptor 10 minute, apoi le las sa se coaca la 150 de grade.

Spor la treaba si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Bunica 1

23.05.2009, 21:26

Asculta la "Bunica".Intotdeauna cand pui faina peste ouale batute ,sa o amesteci cu lingura de jos in sus, ca sa nu se lase aluatul.

elena1988 1

04.03.2011, 18:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu fructe de padure