Desert choux a la creme cu struguri

de cristina1985 in Prajituri, 18 Sep 2018 | 1979 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 ml apa
  • 180 g unt
  • 300 g faina
  • 8 oua
  • un praf sare
  • 6 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 600-800 g struguri albi
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 120 g amidon
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 200 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 120 g unt
  • 3 lg-te esenta rom
  • 1 baton de vanilie
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata alba
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert choux a la creme cu struguri:

Aluatul: se amesteca apa, untul si zaharul intr-un vas, pe baie de aburi, 30 minute. Se adauga faina si amesteci pana se desprinde de peretii vasului. Se lasa la racit, dupa care se adauga pe rand, ouale, incorporandu-le usor. Se pune aluatul intr-o punga, taiata la un colt si se formeaza cerculete cu mot. Se poate folosi si lingura, in loc de punga. Se da la cuptorul preincalzit, pentru 40-50 minute, foc mic. Cred ca au iesit 27-28 de bucati.

Crema: Se amesteca galbenusurile cu zaharul, amidonul, zaharul vanilinat si putin lapte. Pastaia de vanilie se taie pe lungime, se rad semintele si se pun (inclusiv pastaia) la fiert cu laptele. Cand face spume, se adauga treptat amestecul de galbenusuri si se amesteca, timp de 10 minute. Dupa ce ati inchis focul, adaugati esenta de rom .Untul la temperatura camerei se amesteca cu putina crema calduta (nu fierbinte!). Treptat, se adauga peste unt, toata crema.

Choux-urile se taie in jumatate si se umplu cu crema de vanilie si rom.

Strugurii se taie in jumatati, cu un cutit care taie foarte bine si se scot semintele. Se pun cate 2-4 boabe in fiecare choux si se acopera cu cealalta jumatate de aluat.

Glazura: Se topeste ciocolata alba, pe baie de aburi si se ung capacelele de la choux.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert choux a la creme cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

19.09.2018, 19:46

Prajiturele din astea delicioase, eu nu refuz!

dantes 1

20.09.2018, 09:43

Delicios!

cristina1985 1

20.09.2018, 12:34

Multumesc! Este pntru prima data, cand gust crema de vanilie cu esenta de rom. Este foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de biscuiti