Desert ciocolata de casa

de gaby_duceag in Dulciuri, 24 Ian 2018 | 7639 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente ciocolata de casa
  • 500 g zahar
  • 500 g lapte praf Raraul
  • 200 ml apa
  • o lingura zeama de lamaie
  • 1/2 sticluta esenta Rom
  • 4 linguri cacao de buna calitate
  • 200 g unt cu 82% grasime

caju, migdale si goji – cat vreti voi, nu strica cu nimic, insa trebuie totusi pastrata o limita sa nu o „umpleti” prea tare. Eu am pus direct din punga, nu am cantarit.

Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa:

In primul rand cerneti laptele praf impreuna cu cacaua.
Adaugati fructele uscate si nucile caju si amestecati.
Pregatiti siropul.

Puneti intr-un vas zaharul si apa si lasati-le sa se imprieteneasca 5 minute.

Puneti vasul la foc mic pe aragaz.

Lasati sa fiarba la foc mic.

Peste aproximativ 10-12 minute luati din sirop si faceti proba picaturii – luati sirop intr-o lingurita, lasati-l sa se prelinga inapoi in vas, iar ultimele picaturi de pe lingurita lasati-le sa se scurga intr-o cescuta in care ati pus apa rece.

Daca picatura de sirop se imprastie in apa, siropul mai trebuie fiert, mai lasati si mai testati putin mai incolo, daca picatura ramane vizibila pe fundul cestii, siropul e gata. Nu este neaparat ca picatura sa aiba forma rotunda, e ok si daca e usor „lunguiata” :))

Adaugati zeama de lamaie, esenta si opriti focul.

Taiati untul cubulete si-l puneti in siropul fierbinte.

Il lasati sa se inmoaie bine, apoi omogenizati usor.

Turnati 2/3 din sirop peste amestecul cu lapte praf si amestecati energic.

Adaugati si restul de sirop si omogenizati bine.

In tava unsa bine, bine! cu unt (eu am folosit tava de 22/22 cm, dar puteti folosi si putin mai marisoara, va iesi mai subtire decat a mea) turnati ciocolata calduta, presarati goji si scuturati bine tava sa se aseze uniform ciocolata.

Dati tava la frigider pentru cateva ore – cel mai bine peste noapte, portionati cu un cutit subtire, zimtat, sa se taie frumos nucile caju, apoi desprindeti usor de tava (eu m-am folosit tot de cutit).

Cat e de buna? Numa’ eu stiu! Si voi, dupa ce testati reteta de ciocolata de casa 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

gaby_duceag 1

27.01.2018, 14:19

xana, exact! )

- Andreea - 1

28.01.2018, 13:26

kytz 1

20.02.2018, 00:27

Delicioasă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cremsnit