Desert cremes de casa

de trifadalia in Prajituri, 30 Ian 2020 | 4474 vizualizari

 

Este foarte bun si cerut in familie, incat trebuie sa fac portii duble deoarece fiecare mai cere cate o portie zdravana.
Foile facute in casa si crema fina de vanilie cu oua face diferenta dintre cel cumparat si cel facut in casa. 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru foi
  • 500 gr faina
  • 4 galbenusuri de ou
  • putina sare
  • smantana cat cuprinde pentru a se forma un aluat
  • Ingrediente pentru uns foaia
  • 100 gr untura
  • 2 pahare de faina
  • Ingrediente crema:
  • 6 galbenusuri de ou
  • 400 gr zahar
  • 2 pachete de zahar vaniliat
  • 1 litru de lapte
  • 130 gr faina
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cremes de casa:

Pentru foi se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine un aluat omogen si bun de intins. Se intinde o singura foaie care apoi se unge  cu ingredientele pentru uns foaia foarte bine apoi se ruleaza foaia si se taie in patru, din aceasta compozitie rezultand patru foi care se intind si se coc pe dosul tavii. 

Pentru crema se amesteca cele 6 galbenusuri cu 200 gr zahar si cele 2 pachete de zahar vaniliat. Se pune la fiert 1 litru de lapte impreuna cu galbenusurile frecate , lapte  din care se lasa putin pentru a amesteca si faina care apoi se toarna in oala peste galbenusurile de ou amestecand foarte bine. Se fierbe crema pana cand aceasta se ingroasa. 

Se lasa la racit. 

Intre timp  se bat albusurile de ou spuma cu cele 200 gr de zahar, si se amesteca cu compozitia de galbenusuri fiarta si racita. 

Cu aceasta crema se umple foile de cremes. Deasupra se pudreaza cu zahar. 

TIPS-URI

1

Pentru cine doreste foaia de deasupra se poate sfarama

2

Cremesul se portioneaza de la inceput cand foile sunt crocante, dupa inmuiere ele taindu-se mai greu, deoarece aluneca din crema

3

daca se doreste optional in crema se poate adauga un plic de gelatina inmuiata in 3 linguri de apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremes de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piersici