Desert cu piscoturi si panettone

de mihaelar63 in Dulciuri, 18 Mai 2017 | 2940 vizualizari

 

Imi plac acest gen de deserturi, delicioase, racoroase si usor si rapid de preparat. Timpul maxim este cel de macerare a stafidelor.
Eu bineinteles am folosit materia prima de pe stoc. Adica avem un panettone fara intrebuintare ! Am vazut  o reteta asemanatoare la tv de unde m-am inspirat. In loc de panettone, era folosit un pandispan.
 Impacheteaza frumos si poti sa duci ,, reteta pentru picnic '' cu tine la iarba verde.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 panettone
  • 12 piscoturi
  • 100 ml brandy
  • 200 gr stafide aurii
  • 200 gr capsuni
  • 250 gr mascarpone
  • 500 gr branza vaci
  • 500 gr frisca batuta
  • 50 gr ciocolata
  • 2 nectarine
  • 3 linguri zahar pudra cu rom si vanilie
  • 1 cutie compot ananas cuburi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu piscoturi si panettone:

  1. Fructele se curata si se spala.
  2. Stafidele se pun la macerat 1 -2 ore, in brandy.
  3. Pentru a grabi procesul de macerare a stafidelor, puteti incalzi usor brandy-ul.
  4. Mascarponele se amesteca cu branza de vaci, jumatate din cantitatea de frisca si 2 linguri de zahar pudra, aromatizat cu rom si vanilie.
  5. Compotul de ananas se scurge de zeama.
  6. Stafidele se scurg de excesul de brandy.
  7. Incorporati stafidele in crema de branza.
  8. Lichidul aromat ramas de la ananas si macerarea stafidelor se amesteca.
  9. Taiati panetonele in trei, obtinand trei ,, foi ''.
  10. Feliati nectarinele si capsunile.
  11. Intr-un bol de sticla, se asaza o felie de panettone care se insiropeaza cu amestecul de compot ananas + brandy.
  12. Apoi, se intind frumos 2-3 linguri cu crema de branza.
  13. Presarati pe deasupra, cuburile de ananas.
  14. Pe marginea vasului, asezati circular felii de nectarine.
  15. Urmeaza  bucati piscoturi + crema branza.
  16. Continuati cu ananas, fructe, panettone insiropat, branza, piscoturi, pana va terminati materia prima.
  17. La sfarsit, se pune frisca pe deasupra.
  18. Razuiti ciocolata si decorati cu capsuni si nectarine.
  19. Dati vasul la rece, pana in momentul servirii.

             Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pentru a grabi procesul de macerare a stafidelor, puteti incalzi usor brandy-ul.

2

Puteti pune in crema de branza mai mult zahar, dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu piscoturi si panettone" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu glazura oglinda (mirror glaze)