Desert de iarna

de danakarin in Dulciuri, 9 Ian 2013 | 1073 vizualizari

 

L-am numit asa pentru ca iarna este de fapt sezonul citricelor la noi, chiar daca le gasim tot anul. Reteta o am de la sotia tatalui meu care e o gospodina grozava.

 

INGREDIENTE

  • Fructe de grapefruit
  • sau pomello
  • un paharel de 100 ml de lichior de portocale
  • un pahar de smantana pentru frisca
  • 100 g de migdale taiate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert de iarna:

Putem alege mai multe feluri de citrice, grapefruit roz si galben, pomello, ce ne este la indemana.

Cojim si filetam fructele indepartand cu grija pielitele. Avem de asemenea grija sa pastram zeama care rezulta din acest porcedeu, si sa nu zdrobim prea tare feliie rezultate.

Amestecam intr-un bol fructele cu sucul lor si lichiorul de portocale. Daca facem acest desert pentru copii putem fierbe sucul cu un pic de apa si zahar. Lasam sa se marineze la rece cam o ora, timp in care batem frisca si o indulcim dupa gust. Prajim migdalele intr-o tigaie antiadeziva, fara grasime, le lasam sa se raceasca. Punem fructele in cupe, ornam cu frisca si migdale. Gata! 

 

COMENTARII (11)

danakarin 1

09.01.2013, 15:41

Ma bucur cava place! Multzumesc pentru aprecieri!

Teo 1

09.01.2013, 21:56

arata bine !

danakarin 1

10.01.2013, 00:35




COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29