Desert delicios cu blat din bezea

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 8 Ian 2011 | 3103 vizualizari

 

am vazut la criss un tort cu blat din bezea si mi-a ramas in minte, am facut si eu un desert delicios, nu arata asa bine ca l-am facut la repezeala, insa va asigur ca a fost foarte bun!

 

INGREDIENTE

pt baltul de bezea:

  • 4 albusuri
  • 1 pahar de zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingurita otet
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie

pt crema:

  • glazura de ciocolata
  • un plic budinca cu gust de frisca
  • 500 ml lapte
  • un cub de unt
  • esenta de lamaie
  • bomboane de pom de pus deaupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert delicios cu blat din bezea:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa,

la sfarsit punem amidonul stins in otet.

In tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptor la foc foarte mic cu usa cuptorului intredeschisa, pentru a se intari si a se usca incet.

Pentru ca bezeaua sa iasa bine aceasta trebuie uscata, nu coapta.

Dupa ce am scos bezeaua din cuptor o lasam sa se racoreasca si o glazuram cu ciocolata topita sau cu ciocolata topita in lapte si unt.

Pregatim budinca conform instructiunilor de pe pachet, iar la sfarsit adaugam untul.

O lasam la racit, dupa care o turnam peste bezeaua glazurata.

Deasupra ornam cu boamboane de pom taiate feliute subtiri sau fiecare dupa preferinta.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Desert delicios cu blat din bezea-0
Desert delicios cu blat din bezea-1
Desert delicios cu blat din bezea-2
Desert delicios cu blat din bezea-3
Desert delicios cu blat din bezea-4

COMENTARII (13)

LUK

LUK 1

09.01.2011, 00:44

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

09.01.2011, 13:14

multumesc fetelor, asa este mihaela nota mi-a dat-o andutu

MotanLaOale

MotanLaOale 1

10.01.2011, 14:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!