Desert eclere

de Rahela Velicu in Prajituri, 14 Ian 2018 | 4819 vizualizari

 

V-am spus vreodata ca eclerele sunt dulciurile mele preferate?

 

INGREDIENTE

Ingrediente coji:

  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • 125 g faina
  • 250 ml apa

Ingrediente crema:

  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 130 g zahar
  • 70 g faina
  • 200 ml frisca lichida

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte+ 3 linguri lapte
  • 30 g ciocolata alba + 1 lingura lapte
  • nuca maruntita
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert eclere:

Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand  clocoteste, se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn.

Tava se tapeaza cu hartie de copt si se adauga eclerele.

Eu am folosit o seringa de ornat pentru a le pune in tava si apoi le-am pus in cuptorul preincalzit , pentru 25-30 de min, sau pana cand se rumenesc frumos.

Pentru crema: punem ouale intr-o craticioara, adaugam zaharul si batem bine cu telul, adaugam si faina treptat sa nu formeze cocoloase si apoi laptele in fir subtire. Punem compozitia rezultata pe baie de aburi sau intr-o cratita cu fund dublu si lasam pe foc pana se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu. Dureaza acest procedeu cam 25-30 de minute. Cand se ingroasa suficient, o luam de pe foc , o acorpim cu folie alimentara si lasam la racit. Mixam frisca si amestecam cu crema racita complet si mixam 2-3 minute sa se incorporeze bine.

Umplem eclerele cu crema si le glazuram cu ciocolata topita pe baie de aburi amestecata cu lapte.

Facem grilajul cu ciocolata alba topita pe baie de aburi cu lapte. Eu am facut o parte cu nuca presarata deaspra, alta parte cu grilaj de ciocolata alba.

TIPS-URI

1

Inainte sa faceti grilajul cu ciocolata alba, dati eclerele 10 min. la rece sa se intareasca glazura.

2

Ies aprox. 18-19 eclere, in functie de cat de mari le faceti. Daca faceti mini eclere ies si mai multe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura super ciocolatoasa