Desert fursecuri fragede cu unt

de oanapl in Dulciuri, 4 Ian 2021 | 2343 vizualizari

 

"retete festive de iarna"
Această rețetă se mai numește și rețeta de fursecuri  fragede cu unt 3 2 1, după cantitatea de făină, unt și zahăr care se folosește.
M-am inspirat de pe blogul Savori Urbane. E un aluat care se lucrează destul de greu, deoarece este molicel și se rupe ușor. Oricât ați fi de tentate să mai adăugați făină, nu o faceți dacă doriți să obțineți niște fursecuri fragede și absolut delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 300 g făină albă
  • 200 g unt moale cu min 80% grăsime
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • esență vanilie sau 1 plic zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • -pentru ornat:
  • creioane colorate Dr. Oetker
  • 200 g unt moale cu min 80% grăsime
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • esență vanilie sau 1 plic zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • -pentru ornat:
  • creioane colorate Dr. Oetker
Portii: 47
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri fragede cu unt:

Se mixează untul moale, tăiat cubulețe cu zahărul pudră, sarea și câteva picături de esență de vanilie.
Cand untul a devenit cremos se adaugă și oul întreg și se mixează puțin. Se adaugă făina în castron și se amestecă ușor cu o spatulă. 

Se apasă aluatul cu mâna într-un castron, se acoperă cu folie de plastic și se dă la rece pentru 30 de minute.
După ce s-a mai întărit, se întinde în foaie subțire de cca 3-4 mm grosime. Blatul de lucru trebuie înfăinat foarte bine, la fel și sucitorul și suprafața aluatului (are tendința de a se lipi și rupe). Cu puțină grijă se întinde foaia și se decupează.
Se adună marginile ramase și se așează în castron și se dă castronul la rece 5 minute și se întinde din nou aluatul și se decupează.
Se tapetează tava cu hârtie de copt și se transferă în ele aluatul. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 8-9 minute, având grijă să nu se rumenească și să rămână cât mai albe cu putință.

După ce se răcesc complet se decorează, după imaginație, cu creioane cu pastă de zahăr sau cu ciocolată topită pe baie de aburi.
Aceste fursecuri fragede cu unt sunt delicioase după o zi, timp în care devin și mai fragede. Pot fi păstrate și 2 săptămani în cămară, în cutii de carton închise.

TIPS-URI

1

Este important ca untul să fie gras (min. 80%) și să fie moale, scos din frigider cu măcar 1-2 ore înainte.

2

Aluaturile fragede NU se mixează pentru că nu dorim să se creeze rețeaua de gluten din făină, rețetă care le face elastice și gumoase. Aluatul este unul moale, cremos. Oricât vă bate gândul să mai puneți făină… NU o faceți!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri fragede cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

06.01.2021, 20:27

Eu nu vedeam frusecurile, am crezut ca asa este servetelul cu model!

oanapl 1

15.01.2021, 18:47

Mă bucur că vă plac!

oanapl 1

15.01.2021, 18:47

Ce simpatică ești Rocsi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bomboloni