Desert fursecuri fragede umplute cu gem de prune

de oanapl in Prajituri, 3 Sep 2017 | 7026 vizualizari

 

Am văzut aceste fursecuri fragede și delicioase la Criss https://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-umplute-cu-pasta-de-curmale-79680.html și mi-a plăcut atât de mult forma lor încât am zis că e musai să le fac și eu. Eu le-am umplut cu gem de prune. Aluatul e atât de fraged și de gustos încât se topesc în gură. Le puteți umple și cu alte tipuri de gem, după preferință, important este însă să folosiți o umplutură grosuță pentru a nu se modifica foarte mult forma fursecurilor. Eu am scăpat puțin mai mult praf de copt și au crescut cam mult, iar câteva s-au crăpat. Vă sfătuiesc să folosiți cel mult o linguriță rasă de praf de copt.

 

INGREDIENTE

  • -pentru aluat:
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 ou
  • esență de lămâie
  • 350 g făină
  • 1 linguriță rasă praf de copt
  • -pentru umplutură:
  • gem de prune
  • -pentru ornat:
  • zahăr pudră
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri fragede umplute cu gem de prune:

Mixezi untul moale împreună cu zahărul măcinat, adaugi oul, zahărul vanilat și esența de lămâie, apoi adaugi făina cernută cu praful de copt și amesteci cu mâna până înglobezi toată făina. Vei obține un aluat fin, nelipicios.

Capacul storcătorului de citrice îl pui pe un pahar, apoi pui o folie alimentară înăuntru. Împarți aluatul în 16 bile egale. Iei o bilă de aluat, rupi o bucățică mică de aluat, pentru capac, apoi îl întinzi pe masa de lucru presărată cu făină și îl introduci in orificiul storcătorului, întinzând aluatul pe margini și lăsând o gaură în mijloc. Apeși bine cu degetele pentru a se mula pe pereții formei. Apoi, în orificiul creat pui o lingură de umplutură și acoperi cu aluatul păstrat.
Scoți fursecul cu tot cu folie și îl pui în tava tapetată cu hârtie de copt. Coci prăjiturile 25 de minute până când se rumenesc puțin. Când sunt gata, le scoți pe un grătar și le lași să se răcească, apoi le pudrezi cu zahăr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri fragede umplute cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frantuzeasca