Desert inghetata de vanilie cu gem de capsuni si fructe deshidratate

de katty in Dulciuri, 7 Iul 2017 | 3583 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • un praf de sare
  • 1/2 baton de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita amidon
  • 100 ml frisca
  • un borcan gem de capsuni
  • 50 gr coacaze deshidratate
  • 70 gr caise deshidratate
  • Ptr sosul de ciocolata:
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura zahar
  • frunze de menta pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de vanilie cu gem de capsuni si fructe deshidratate:

 Facem mai intai, inghetata de vanilie.

Punem la fiert, laptele cu batonul de vanilie, apoi il dam deoparte si il acoperim. Il lasam pana devine caldut, apoi dizolvam in el amidonul. Punem galbenusurile intr-o craticioara cu fund dublu si le frecam cu un praf de sare si zaharul pana isi dubleza volumul si se albesc. Adaugam laptele caldut, amestecand mereu.

Punem craticioara pe foc foarte mic si amestecam pana crema se ingroasa, fara a fierbe. Dam jos craticioara, o punem cu baza in apa rece si amestecam pana compozitia se raceste. 

Batem frisca si o incorporam in compozitie. Turnam compozitia intr-o forma si o dam la congelator. Amestecam din cand in  cand,  in ea, pentru a nu se forma ace de gheata.                                                                                                                                         

Taiem caisele cubulete. Dupa 2 ore, scoatem inghetata si o amestecam cu fructele deshidratate. Intr-o forma, asezam folie de plastic, jumatate din inghetata, intindem gemul de capsuni, apoi, punem restul de inghetata.

Dam forma la congelator pentru inca 1-2 ore. 
Pentru sosul de ciocolata, dizolvam amidonul in laptele rece, intr-un vas cu fundul dublu. Punem si ciocolata cubulete, zaharul  si asezam vasul pe foc mic. Amestecam pana sosul se ingroasa, fara a fierbe. Il lasam sa se raceasca.                                                              Scoatem inghetata de la congelator, o punem pe platoul de servit, o stropim cu sos de ciocolata si o ornam cu frunze de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de vanilie cu gem de capsuni si fructe deshidratate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Valclaudia 1

16.07.2017, 07:51

cum arata...........

lugiana 1

16.07.2017, 17:00

Numai bun pe asa caldura

Rahela Velicu 1

17.07.2017, 11:04

ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ruladă de bezea cu căpşuni