Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni

de T I M E A in Dulciuri, 23 Noi 2014 | 3059 vizualizari

 

Ce ziceti de un desert gustos la pahar cu o combinatie delicioasa de ciocolata fructe si frisca?

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 4 linguri Green sugar sau zahar normal
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 14 piscoturi
  • 200 ml cafea expresso ( lungita) cu 1 lingurita zahar Green sugar
  • 250 gr capsune (congelati am folosit eu)
  • 5 linguri apa
  • 1 lingura si jumatate Green sugar
  • 3 lingurite amidon+1 lingura apa
  • 250 ml frisca lichida indulcita Meggle
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni:

Amestecam frisca lichida cu zaharul Green sugar si punem pe foc intr-un vas cu fundul mai gros si lasam sa fiarba 2-3 minute.

Luam de pe foc, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam cu un tel pana se topeste ciocolata.

Pregatim cafeaua si o indulcim cu o lingurita de zahar.

Fructele decongelate impreuna cu cele 5 linguri de apa le facem pasta cu un blender.

Punem fructele intr-un vas, amestecam cu zaharul si lasam sa fiarba 2-3 minute.

Adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece. Amestecam pana se ingroasa si luam de pe foc.

Urmeaza pregatirea cupelor ( eu am facut 8 cupe).

Primul strat consta in piscoturi insiropate in cafea. Urmeaza apoi cate doua linguri din crema de ciocolata (crema ramasa, aprox 3 linguri o sa fie amestecata cu frisca la final).

Dam cupele la frigider cateva minute apoi urmeaza un strat de jeleu de capsuni. 

Mixam frisca indulcita in care adaugam apoi crema de ciocolata ramasa.

Cu un pos cu varf mare in forma de stea spritam peste jeleul de fructe crema de frisca.

Dam cupele la frigider minim o ora inainte de a le consuma.

 

TIPS-URI

1

Green sugar se poate inlocui cu zahar normal

2

Jeleul de fructe il puteti face din orice alte fructe

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni 353579
retete culinare - Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni 353580
retete culinare - Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni 353581
retete culinare - Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni 353582
retete culinare - Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni 353583
retete culinare - Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni 353584
retete culinare - Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni 353585
retete culinare - Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni 353586
retete culinare - Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni 353587
retete culinare - Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni 353588
retete culinare - Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni 353589
retete culinare - Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni 353590
retete culinare - Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni 353591
retete culinare - Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni 353592
retete culinare - Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni 353593

COMENTARII (28)

T I M E A 1

24.11.2014, 19:27

va multumesc frumos pentru aprecieri

Rocsi 1

24.11.2014, 23:18

Si pentru mine o cupa te rog

anca_rm 1

25.11.2014, 08:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18