Desert mini savarine reinterpretate, cu ciocolata si amaretto

de laura_n in Prajituri, 4 Aug 2018 | 6367 vizualizari

 

Irezistibile aceste provocari, mai ales cu asa teme generoase!
Iata si raspunsul meu la provocarea GastroArt lansata de Cosmin, evident, in afara concursului :)
 
Poze putine din motive independente de vointa mea :)
 

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 6 ouă
  • un praf sare
  • 6 lg zahăr brut
  • 6 lg pesmet biscuiți
  • 2 lg cacao neagră
  • sirop:
  • 400 ml apă
  • 300 gr zahăr brut
  • 50 ml amaretto
  • 30 gr ciocolată neagră
  • glazură
  • 200 gr ciocolată neagră
  • 200 ml smântână lichidă
  • frișcă:
  • 400 gr smântână grasă
  • 60 gr zahar pudra
  • 100 gr mascarpone
  • decor
  • ciocolată
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini savarine reinterpretate, cu ciocolata si amaretto:

Albușurile se separă de gălbenușuri. Albușurile cu un praf de sare se mixeaza până devin albe și capătă consistență. Se adaugă zahărul, mixând în continuu. Când bezeaua a devenit fermă și densă, se adaugă gălbenușurile, omogenizând compoziția. Se adaugă pesmetul și cacaua, se încorporează. Compoziția omogenă se repartizează în formele de copt. Eu am folosit forme pentru savarine și câteva forme de mini guguluf. Se coc în cuptorul preîncălzit, aproximativ 20 minute, la 160 grade C.
Între timp, se pregătește siropul. Se fierbe apă cu zahărul, aproximativ 15 minute. Se adaugă câteva cuburi de ciocolată, se amestecă până la topire, apoi se lasă la temperat. Abia după răcire, se adaugă amaretto.
Notă: Pont de la Vladut de la Neața, am învățat că aromele se pun în siropul temperat, pentru a-și păstra savoarea. Se pregătește o baie de aburi, se topește ciocolata împreună cu smântâna. Se amestecă până la omogenizare, apoi se lasă la temperat.

Atenție, nu se pune în frigider, se lasă la temperatura camerei - temperat, da?

Smântâna se bate cu ajutorul unui mixer, când devine pufoasă și aerată, se adaugă zahărul. Se adaugă și câteva linguri de mascarpone, se omogenizează. Frișca astfel obținută se pune într-un poche și se dă la rece până la utilizare.

Odată temperate toate, se montează savarinele.
Se imersează (scufund) în sirop să își tragă singure cât e nevoie, apoi se scot pe un platou. Se glazurează cu ciocolată, apoi se dau 10 minute la rece. Se scot apoi, se ornează cu frișcă și se garnisesc după bunul plac.

Sunt absolut delicioase, bine însiropate și aromate plăcut de la amaretto!
Să vă fie de folos rețeta!

TIPS-URI

1

Pont de la Vladut de la Neața, am învățat că aromele se pun în siropul temperat, pentru a-și păstra savoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini savarine reinterpretate, cu ciocolata si amaretto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

- Andreea - 1

07.08.2018, 16:49

Arata super si cred ca sunt tare bune

mihaelar63 1

08.08.2018, 01:24

Onorific as servi si eu o savarina

Gheorghita_T 1

22.08.2018, 18:34

Arata impecabil!

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite