Desert poale-n brau

de Bya Ralu in Dulciuri, 23 Dec 2018 | 3534 vizualizari

 

Prima data cand le-am facut, mega bune, am facut dupa reteta Jamilei
Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 550 gr faina
  • 300 ml lapte caldut
  • 60 g zahar
  • 50 gr unt
  • 10 g drojdie uscata
  • coaja de portocala
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza de vaci( mie mi-a ramas f multa)
  • 150 g stafide
  • 70 g zahar
  • 2 linguri de gris
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala sau lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert poale-n brau:

In bolul unui robot de bucatarie se pune faina,galbenusuriile si untul taiat cubulete la temperatura camerei,zaharul si drojdia,sarea si coaja de portocala si se mixeaza aluatul la viteza mica,laptele se pune putin cate putin si se mareste putin viteza,se lasa sa se framante circa 10 minute.

Aluatul se lasa intr-un bol uns cu ulei,se acopera cu folie de plastic,si se lasa la loc cald sa creasca.

Intr timp se pregateste umplutura.

Se amesteca branza cu 2 oua si zaharul,se pune esenta de vanilie,coaja de portocala stafidele si grisul,se amesteca foarte bine.

Dupa ce a crescut aluatul,se rastoarna pe masa de lucru,se imparte in jumatate,se modeleaza aluatul,se incepe sa se intinda o bucata ,presaram faina daca este nevoie,se intinde bine ,se taie un patrat,iar patratele sa fie egale sau dupa ochi,se poate si masura cu o rigla.

Fiecare bucata se umple cu branza,se unesc colturiile,presand,dupa care se iau si urmatoarele colturi presand bine.

Se pun intr-o tigaie tapetata cu hartie de copt,se ung cu un ou amestecat bine cu putin lapte.

Se dau la cuptor circa 20 minute.

Se lasa la racit si se presara zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Bya Ralu 1

30.12.2018, 00:16

multumesc

Ancutsa 1

05.01.2019, 21:39

Foarte bune!

mihaelar63 1

08.04.2021, 00:07

Felicitari pentru aluatul de casa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort ciocolatos - de post